MENU

Let's Train Darts

AGENDA

Het systeem is gebaseerd op oefeningen welke uitgevoerd worden op 2 speciaal ontwikkelde borden. Deze twee borden zijn niet ter vervanging van het traditionele dartboard, maar dienen als voorbereiding op het wedstrijdbord.

Bord 1 Bord 2
Bord 1 Bord 2

Voor het spelen van darts geldt hetzelfde als voor andere behendigheidssporten; iedereen kan de basishandeling verrichten maar dat is niet hetzelfde als de handeling juist uitvoeren en het spel kunnen spelen Iedereen kan een dartpijl gooien krijgen, maar niet iedereen kan darten! U moet dan ook bij het begin beginnen en vanuit de basis uw vaardigheid stap voor stap opbouwen. Dit systeem helpt u daarbij. Het is een stappenplan met een logische, degelijke opbouw.

Als beginnende darter leert u vanaf grote doelen naar steeds kleiner wordende doelen uw darts te groeperen (bij elkaar). Daarna kunt u ook leren om vrij over het board te kunnen bewegen en uw darts daar te krijgen waar u ze hebben wilt. Deze oefeningen geven inzicht in uw werkelijke niveau, en waarheen uw darts afwijken ten opzichte van het door u gekozen doel.

Dit systeem functioneert alleen als u alle resultaten (eerlijk) schriftelijk bijhoud. Om tot verbetering te komen moet worden geregistreerd hoeveel darts, en waar/wat u gooit. Omdat cijfers nooit liegen kan dan precies worden vastgesteld wat u "vingerafdruk" als darter is. Dit is de basis voor volgende oefeningen, u kunt direct zien hoeveel u nog kan verbeteren.

Het systeem is geen tover- of wondermiddel waardoor u binnen geen tijd een topdarter zal worden, maar een trainingsmethode die helpt om uw niveau te verbeteren. U wordt er absoluut een betere darter door als u serieus, zonder u zelf te overschatten, gewoon bij het begin begint, en de beschreven oefeningen regelmatig en consequent uitvoert.

Hier ziet u twee oefeningen die bij het eerste bord horen. Een eenvoudige en een iets moeilijkere.

Bord 3 Bord 4

Een 100% score op het laagste niveau voor de eerste acht oefeningen is voor iedereen absoluut haalbaar. Zelfs voor mensen die nog nooit hebben gedart.

Het No.1 bord en het No.2 bord zijn samen goed voor honderden verschillende oefeningen op 3 verschillende niveaus. (beginners, gevorderden en professionals)
Reëel haalbare targets voor mensen die nog nooit een dartpijl hebben aangeraakt tot en met pittige uitdagingen voor de huidige topdarters.

Hier ziet u twee oefeningen die bij het tweede board horen. Een eenvoudige en een hele moeilijke.

Bord 5 Bord 6

Een 100% score op oefening 40 op het hoogste niveau is nagenoeg onmogelijk.

In de praktijk blijkt dat het Let's TRAIN darts systeem ook effectief werkt voor mensen die last hebben van “darteritis”. Door specifieke oefeningen van het systeem te trainen wordt eenvoudiger is om van dit probleem af te komen.

Daarnaast is het Let's TRAIN darts systeem ook bijzonder toegankelijk voor kinderen, bejaarden en lichamelijk gehandicapten. Door te werken met grotere doelen in combinatie met een puntentelling per doeltreffende dart is zal het systeem bijdragen tot de ontwikkeling van de ‘fijne motoriek’ voor deze specifieke groepen.

 

 Sponsors