MENU

Nieuws

AGENDA

Zondag, 3 April: Police open Singels (P)

Ook vandaag begonnen ze bij de heren. Ik speelde sterk in de poule en won deze ook. Na deze poules speelde ze de jeugd. Ik was net als gisteren eerste geplaatst maar zat bij Kevin Knopf, Florian Menzel en de pools kampioen. Ik won al deze wedstrijden en was door. Vervolgens speelde ik weer bij de heren en won 2 rondes. Daarna verloor ik van een Ukrainer waar ik te veel dubbels miste. Nu waren de halve finales jeugd aan de beurt. Ik speelde weer tegen Nico Rempert. Dit keer liep het helemaal niet en ik verloor dan ook met 3-1.

Zaterdag, 2 April: Open Polen Singels

Ik speelde eerst bij de heren singels. Hier begonnen ze in poules. Ik speelde wel goed maar ging niet door want ik verloor 2 wedstrijden met twee keer 2-1. Dus ik was niet door en kon ik mijn voorbereiden op de jeugd.

Bij de jeugd begonnen ze in poules. Ik won 4 wedstrijden met 2-0, en verloor er 1 met 2-0 van Kevin Knopf. In de halve finale moest ik tegen Nico Rempert. Het was een spannende wedstrijd die ik won met 3-2! In de finale moest ik weer tegen Kevin Knopf. De triples wouden niet vallen en de dubbels ook niet. Ik verloor met 3-1 en werd dus 2de.

Vrijdag, 1 April: Open Polen Koppels

We waren 's ochtends in het hotel aangekomen. Vervolgens speelde we 's avonds de koppels. Ik speelde met Jeffrey Bekema. We stonden goed de spelen en wonnen de eerste 3 rondes met 3-1, 3-0 en 3-0. Toen moesten we tegen Robert Wagner en zijn maat. We stonden 2-2 en jef miste 3 pijlen voor de wedstrijd. We verloren maar hadden goed gespeeld.

Zaterdag, 19 Maart: Mariflex open Jeugd:

Ook hier speelde ze in poules!! Persoonlijk vind ik op internationale toernooien moet je geen poules gooien, maar goed. Ik zat in de poule bij 2 onbekende en Bjorn Fransen. Ik moest eerste wedstrijd tegen Bjorn. Ik kon dubbels niet raken en verloor met 4-2. Daarna won ik met 4-1 en 4-0. Maar alleen de nummers 1 gingen door. Dit is tegen de regels van de WDF wan daar staat in dat het verplicht is vanaf de laatste 16 knock out moet spelen en nu hielden ze maar 8 over!

Zondag, 13 Maart: Isle Of Man Open Koppels ( Braulio Roncero)

Ik koppelde weer met Braulio. De eerste 2 rondes wonnen we vrij eenvoudig. In de 3e ronde speelde we tegen 2 engelse uit het 1ste team van Lancashire. Het was een mooie wedstrijd en wij speelde sterk en wonnen ook met 2-0. Bij de laatste 16 moesten we tegen Martin Adams en Ross Montgommery. De eerste leg hadden we 1 kans op 109, deze werd gemist en we stonden 1-0 achter. Daarna wonnen we de 2de leg met een vijftiendarter 1-1. We verliezen de bull, We stonden na 12 pijlen op 88 maar kregen geen kans meer.

Zaterdag, 12 Maart: Isle Of Man Open Heren

Ik speelde in de eerste ronde tegen Eric Hyslop. Ik kwam 2-0 voor en speelde sterk. Hij begon steeds beter te spelen en ik miste 3 pijlen voor de wedstrijd en hij kwam erin. Ik verloor met 3-2. Later haalt eric de Kwartfinale hij verliest daar van Wesley Harms.

Vrijdag, 11 Maart: Isle Of Man Open Jeugd

Ik was door bij de laatste 32 en speelde in de laatste 16 tegen Alex Howard. Het was best of 3 wat nooit een makkelijk format is. Tegen Alex kwam ik 1-0 voor. Ik miste 6 wedstrijdpijlen en he werd 1-1. Daarna wou het niet meer vallen en mis ik nog 2 pijlen op tops. Ik verloor met 2-1.

Zondag, 20 Februari: Open Schotland Koppels (Braulio Roncero)

Ik koppelde met Braulio Roncero. We moesten meteen de eerste wedstrijd tegen Bryan de Hoog en Michel van der Horst. We stonden elke leg op een dubbel waar Michel 118, 96 en een 124 finish. We verloren met 3-1.

Zaterdag, 19 Februari: Open Schotland Heren singels

Er was geen jeugd in Schotland maar ik speelde wel bij de heren mee. Ik speelde in de Avond sessie. De eerste ronde kwam mijn tegenstander niet opdagen. Daarna won ik 2 wedstrijden waarin ik goed gooide. Beide met 3-0. Vervolgens verlies ik van Joe Murnan na een spannende pot met 3-1.

Zondag, 13 Februari: NDB Ranking Nijkerk

Ik was de eerste NDB niet geweest dus dit was voor mijn de eerste NDB dit jaar. De NDB heeft de regels veranderd en daardoor speelde we in poules!! Ik vind dat een slecht iets maar het zijn de regels. Ik zat in de poule bij Jimmy Hendriks, Senne de Jong en Kevin Voorhout. Ik moest eerst tegen Senne. Ik gooide helemaal niks, het wou niet lekker weg en ik verloor deze wedstrijd met 3-2. Daarna moest ik tegen Jimmy Hendriks, Ik speelde nog steeds niet goed en verloor weer met 3-1. De laatste wedstrijd was tegen Kevin, Ik speelde beter als daarvoor en won met 3-1. Uit eindelijk was ik niet door op 1 leg!! En zo ging ik dus naar huis met een punt.

Zondag, 6 Februari: NK Softippen Masters 501

Omdat ik me gisteren niet had geplaats en Bobby Biemans ook niet gingen we naar het NK Softippen. Er werd dubbel knock out gespeeld. Ik won 3 wedstrijden met 2-1 en kwam door tot de kwart finale. Ik speelde tegen Kurt van de Rijk. Ik maar 1-0 en krijg vervolgens geen kans meer door 2 perfecte 11 darters van Kurt. Ik ging naar de verliezerskant. Hier speelde ik tegen Erik Hol. Ik speelde niet lekker en verloor. Mijn superleague team maat Willem Mandigers heeft het NK later gewonnen in de finale van Kurt van de Rijk! En is hij dus Nederlands Kampioen softtippen!

Zaterdag, 5 Februari: Dutch open Heren Singels

Ik speelde goed in de eerste ronde tegen Rene Haaima en won deze ook met 3-0. In de 2de ronde speelde ik tegen Kenny Broekhuizen. Het liep niet helemaal maar ik was toch beter als mijn tegenstander en won overtuigend met 3-0. In de 3de ronde moest ik tegen Durthly Meulens. Het was een spannende en een gelijk opgaande pot van goed niveau. Ik wist uiteindelijk de beslissende 5e leg met een 15 darter te winnen door 61 op dubbel 18 uit te gooien. In de laatste ronde van de dag mocht ik aantreden tegen Deniz Armut van de Vrijbuiter. Ik vergat 1-0 te maken door 5 pijlen te missen. Daarna maak ik 1-1. Ik mis 3 pijlen voor 2-1 en kwam dus 2-1 achter. Het was een pot van Hoog niveau. Ik maakte met een 14 darter 2-2. Ik verloor de bull. Ik zet hem na 15 pijlen op 56 en hij stond op tops. Hij gooide 1, 3 dubbel 18 en ik verloor deze wedstrijd. Het was balen maar had goed gegooit.

Vrijdag, 4 Februari:  Dutch open Koppels

Ik speelde koppels met Jeffrey Bekema. De eerste ronde speelde we goed en wonnen we met 3-0. In de 2de ronde speelde ik heel sterk en jeffrey finishde heel goed en we wonnen weer met 3-1 dit keer. In de 3de ronde liep het niet lekker bij Jeffrey maar ik wist hem goed op te vangen en we wonnen deze wedstrijd weer met 3-1. Nu moesten we in de 4e ronde tegen Cor Ernst en Dennis Zijderhand. Dennis speelde superieur en gooide meerdere male 180 op belangrijke momenten. We hadden weinig te vertellen en verloren dan ok 3-0.

Zondag, 23 Januari: Open Steenwijkerland Singels

Ze begonnen in poules. Ik speelde erg sterk in de poule. Ik verloor alleen van Harrie van de Heijden die dit toernooi in bloed vorm was. Ik werd uiteindelijk 2e in de poule en ging door naar de winnaars ronde. In de winnaarsronde won ik met 3-0 van een fries. Ik speelde goed en het liep lekker. Toen moest ik bij de laatste 32 tegen de Nederlands heren Kampioen Fabian Roosenbrand. Ik kwam 1-0 voor. Maar toen zette Fabian aan. Ik hield hem goed bij en het was een spannende wedstrijd maar ik verloor uiteindelijk met 3-1.

Zaterdag, 22 Januari: Open Steenwijkerland Koppels

Ik koppelde met Rick Schaafsma en was vanuit de superleague naar Steenwijk gereden. We wonnen de eerste ronde met 3-0. Vervolgens wonnen we nog een wedstrijd met 3-0 aan de winnaarskant. In de 3e ronde moesten we tegen 2 friezen. Ik en Rick hadden grote problemen op de dubbels en hierdoor verloren we deze wedstrijd dan ook met 3-2.

Overstap van DSWN naar PDB

Vanaf nu ben ik lid van de peelands darts bond. En gooi ik competitie bij Oranjebar 1 in de 1ste divisie. Omdat ik al een tijd in de oranjebar gooi en er spanningen waren ontstaan tussen mij en DSWN heb ik besloten om over te stappen naar de PDB.

Zondag, 9 Januari: Gesloten Nederland Jeugd

Nadat ik een maand rust had genomen ben ik naar het gesloten Nederland gegaan. Ik speelde tegen voor mij een onbekende jonge. Ik kwam vrij snel 2-0 voor en gooide goed. En precies zoals op de Centerparcs masters kreeg ik me dubbel niet meer uit. Ik miste 12 wedstrijd pijlen en verloor nog met 3-2.

Zondag, 28 November: Centerparcs Masters Jeugd

Ik won in de eerste ronde met 3-0 van een onbekende. Ik de 2de ronde won ik weer 3-0. Bij de laatste 16 moest ik tegen Lorenzo van Hove. Ik kwam 2-0 voor. Daarna gooide ik geen dubbels meer en verloor met 3-2.

Zaterdag, 13 November: Open Vlaanderen jeugd

Ik had eerste ronde een bye. In de 2e ronde moest ik tegen Jimmy Hendriks. Ik kwam niet lekker in mijn spel en Jimmy speelde goed. Ik verloor met 3-1.

Zondag, 7 November: Open Tjechie Koppels

Ik zou eerst met Ron Meulenkamp koppelen maar die ging met Clive Barden. Dus ik speelde met Danny de Haas. We wonnen de eerste ronde van 2 Tjechen. In de 2de ronde speelde we tegen Steve Douglas en Paul Harris. We kwamen 2-1 voor en danny miste 3 pijlen voor 3-1. Daarna miste ik 2 pijlen voor 3-2. En we kwamen dus 3-2 achter. En de laatste leg miste Danny nog 68 en hun gooide 68 uit. We verloren 4-2 maar toch goed gespeeld.

Zaterdag, 6 November: Open Tjechie Heren Singels

Mijn geplaatste sheet speler was Clive Barden die de eerste ronde verloor van Stuart Boulsfield. Ik gooide goed en won 3 wedstrijden met 4-0. In de sheet finale moest ik tegen Stuart Boulsfield. Het was een goede wedstrijd en ik miste 4 pijlen om 3-1 voor te komen. Dus het werd 2-2. Daarna maakte hij 3-2. Laatste leg mis ik 133 op tops en hij gooit 88 uit. Ik verloor 4-2 maar gooide goed.

Vrijdag, 5 November: Open Tjechie Jeugd

Ik moest bij de laatste 16 tegen een Tjech. Ik kwam 2-0 voor en kreeg vervolgens mijn dubbel niet meer uit. Hij gooide 2x 180 in de wedstrijd en daarna meteen uit. Ik verloor met 3-2

Vrijdag, 29 Oktober: Winmau World Masters Boys

Ik moest de eerste ronde tegen Tommy Quin uit Ierland. Ik won deze wedstrijd met 4-1. Daarna moest ik tegen Dimitri van den Bergh uit Belgie. Ik kwam 2-0 voor en kon daarna niet meer uitgooien. Ik verloor 4-2 maar totaal onnodig!

Zaterdag, 23 Oktober: PDC Qualification under 21 (Bad Nauheim)

Ik won eerst van een Duitser. Vervolgen van een meisje. En toen moest ik in de kwartfinale tegen Vladimir Andersen uit Denemarken. Alle leg waren onder de 15 pijlen uit en ik miste 1x in mijn eigen leg 3 pijlen op een dubbel. Ik verloor met 4-2 maar gooide echt goed. Benito van de Pas Won dit toernooi!

Zondag, 10 Oktober: Bossche NDB ranking

Ik had een bye en moest meteen tegen Jimmy Hendriks. Jimmy gooide 2x een 12 darter en in zijn laatste leg een 14 darter. Ik verloor 3-0 en kon er niks aan doen.

Zaterdag, 2 Oktober: Open Frankrijk

Er waren maar 8 jeugdspelers! Ik won de eerste ronde van een Franse. Toen moest ik in de halve finale tegen John de Kruijf. Ik gooide totaal geen dubbels en verloor 4-1.

Zondag, 26 September: Open Warns

Eerst gooide ik koppels met mijn vader. We moesten tegen Fabian Roosenbrand en Michel van de Horst. We kwamen 2-0 voor! En miste nog 2 wedstrijdpijlen maar we verloren nog met 3-2.

De singels speelde ze in poules en ik won mijn poule zonder een leg te verliezen. Daarna heb ik 4 uur gewacht! tot mijn knock out partij! Ik moest tegen Ron Wisnieuwski die in de finale van de Koppel had gestaan een half uurtje eerder. Ik verloor met 3-1.

Zondag, 19 September: Pirates Open Harmelen

Ze speelde in poules ik verloor alleen van Patrick Timmermans. Ik werd 2de in de poule en moest in de knock out tegen een onbekende. Ik won met 3-0. Daarna moest ik weer tegen een onbekende en won net aan met 3-2. Nu moest ik bij de laatste 8 tegen Tim van de Hoek. Het was een mooie wedstrijd maar ik verloor met 3-1.

 

Zondag, 29 Augustus: Hemeco Open Rosmalen:

Ik speelde eerste ronde tegen Niels Jan Stuiver. Ik miste teveel dubbels en verloor met 3-2. In de verliezersronde won ik 4 wedstrijden en moest bij de laatste 16 tegen een onbekend. Hij gooide een 11 en een 13 darter en ik verloor 2-0.

Zaterdag, 28 Augustus: Open Denemarken Singels

Ik begon bij de heren singels. Ik gooide goed en won mijn sheet. Toen moest ik bij de laatste 16 tegen Stig Jorgenson uit het Deense team. Ik kwam 2-1 achter en miste 120 op tops waarna hij 130 uitgooide. Nu bij de jeugd. Er waren 12 deelnemers ik had een bye. Ik won 2 wedstrijden met 3-0 en 3-1. En moest in de finale tegen Jake. WE speelde vrij uit en de finale was goed ik verloor 3-1 maar gooide een 28.1 gemiddeld en Jake 29.4

Zondag, 22 Augustus: Bontebok Open

Ze speelde eerst in poules en ik gooide goed en won mijn poule. Ik kwam bij de laatste 16 en moest tegen Dennie Bos. Het was een mooie wedstrijd die ik verloor met 3-1. Dennie won dit toernooi in de finale van Jake!

Zaterdag, 21 Augustus: Noarbers Open

Ik Moest eerste ronde tegen een onbekende maar hij gooide goed ik verloor 3-2! Ik ging naar de verliezersronde en het leek wel of iedereen goed gooide tegen mij. Ik kreeg een 115 en een 154 finish tegen en verloor met 2-1!

Zondag, 15 Augustus: Open Leek

Ze speelde eerst in poules. Ik gooide goed en won weer mijn poule. Toen moest ik in de Knock out meteen weer tegen Joop. Ik kwam 2-0 voor. En kreeg weer de dubbel niet uit. Het werd 2-2 maar laatste legh gooi ik 116 uit en win. Daarna moest ik bij de laatste 16 tegen John de Kruijf. Ik won deze wedstrijd met 4-2. Toen in de kwartfinale tegen Vincent Kamphuis. Deze wedstrijd was alles onder de 15 darts. En ik gooide 122 uit voor de wedstrijd en won 4-3. In de halve finale moest ik tegen Willem de Vries. Ik kwam 2-0 voor en de dubbels lukte niet meer en kwam 4-1 achter. Ik maakte nog 4-3. Maar het was te laat en ik verloor 5-3. Willem won het toernooi ook.

Zaterdag, 14 Augustus: Open Marktzicht

Ze speelde eerst in poules. Ik gooide goed en won mijn poule. Na de poule moest ik tegen een onbekende en won met 3-0. Bij de laatste 16 moest ik tegen joop uit Deventer. Ik kwam 2-0 voor en kreeg mijn dubbel niet meer uit. Ik verloor met 3-2.

Zondag, 8 Augustus: Open Belgie Koppels

Ik koppelde met Jake Jones. Die vanaf 4 augustus bij mij is. We gooide goed en wonnen onze sheet. Daarna wonnen we nog 1 ronde tegen 2 belgisch team spelers. Bij de laatste 32 moesten wij tegen 2 fransen. Het was een goede wedstrijd en we miste in totaal 5 wedstrijdpijlen. Jake 3 en ik 2. Maar het was een hele goede wedstrijd.

Zaterdag, 7 Augustus: Open Belgie Singels

Ik moest de eerste ronde tegen een frans man. Ik won dit met 3-1. In de 2de ronde moest ik tegen een Belg deze won ik met 3-0. Nu zat ik bij de laatste 16 tegen Engels Team speler Ben Songhurst. Het was een mooie goede wedstrijd en ik won met 3-2. In de kwartfinale moest iktegen de latere winnaar. Ryan de Vreede. Ik moest meteen door en merkte dat aan mijn spel. Ik moest in de wedstrijd komen en stond al snel 2-0 achter. Ik maakte 2-1 maar de laatste leg gooide Ryan erg goed. Ik verloor met 3-1.

Zaterdag, 31 Juli: Open Deventer

Ik won mijn poule vrij simpel. En ik stond goed te gooien. In de winnaarsronde wonnen ik van paar namen. Tot aan de kwart finale tegen Christiaan kist. Dit was een mooie wedstrijd. Ik miste 3 pijlen om 2-1 voor te komen. Hij brak me. En de laatste leg mocht hij beginnen. Ik stond na 12 pijlen op een dubbel en kreeg geen kans meer. Ik verloor met 3-1.

Zaterdag, 17 Juli: Open Nederhemert

Na Katwijk zijn we doorgereden naar Nederhemert. Ik moest meteen tegen Dave van de Lee. Maar ik gooide goed en won 3-0. Toen bij de laatste 32 Tegen Michael Van Gerwen. Ik kwam 1-0 voor met een 15 darter. Daarna kreeg ik een 11, 14 en 12 darter terug. Terwijl ik gewoon mee gooide. Ik verloor met 3-1.

Zaterdag, 17 Juli: Pas open Katwijk

Ik won de eerste en de 2de ronde met 3-0. Toen moest ik bij de laatste 32 tegen Danny Azier. Ik kwam niet in mijn spel en miste dubbels. Ik verloor met 3-1.

Zaterdag, 3 Juli: Open Havenzicht

Ze speelde in poules. Ik zat in de poule met Christiaan van Overdijk, Anoop Ramdadjal en nog 1. Ik verloor alleen van Anoop. Dus ik was door als 2de uit de poule. Toen won ik 1 wedstrijd met 3-0. Bij de laatste 32 moest ik tegen Kim Huybrechts. Ik miste paar dubbels en kwam 2-0 achter. Ik maakte 2-1 met een 143 finish. De laatste leg gooit kim een 12 darter. Ik verloor met 3-1. 

Zondag, 27 Juni: Open Engeland Jeugd Singels

Ik stond goed te gooien en kwam tot de kwartfinale. Ik kwam 1-0 voor en miste 3 wedstrijd pijlen. het werd 1-1. De laatste leg stond ik na 15 pijlen op dubbel 16. Toen hij 120 Uitgooide. Ik verloor met 2-1.

Zaterdag, 26 Juni: Open Engeland Heren singels + Koppels

Bij de heren singels moest ik in de 2de ronde tegen Darryl Fitton. Darryl gooide heel goed en ik verloor met 3-1.

Ik koppelde met Jake jones. We gooide goed en kwamen tot de laatste 16. Daar moesten we tegen Paul Hogan en Paul Gibbs Die het toernooi ook later wonnen. Ik en Jake verloren met 3-0. Omdat de dubbel er niet in wouden.

Vrijdag, 25 Juni: Open Engeland Warm up toernooi

Ik speelde best wel goed en won 2x met 3-0. In de 3de ronde moest ik tegen Jamie Lewis. Ik kwam 2-1 Achter en miste 2 pijlen. Ik verloor met 3-1.

Zaterdag, 5 Juni: Open Zwitserland Singels (CH)

Ik Speelde eerst bij de heren tegen nummer 1 van Zwitserland. Ik gooide heel goed en won de eerste set met 2-0 en stond 1-0 voor in de 2de set. Hij ging zijn trucedoos erbij halen en het tempo uit de wedstrijd halen. Ik verloor de volgende 3 sets met 2-1. Dus ik verloor met 3-1 in sets maar wel goed gegooit.

Bij de jeugd speelde ze eerst in poules. Het was een poule van 6. Ik won al mijn wedstrijden en werd eerste. Ik was rechtstreeks geplaats voor de halve finale. Debora Spech uit Zwitserland die de verassing van de dag was. Daar moest ik tegen. Ik gooide niet egt goed maar won wel met 3-1. In de finale moest ik tegen Jonas Arnold. Een goede zwitserse darter. Vorig jaar verloor ik van hem in de finale. Ik kwam 3-1 voor met een gemiddelde rond de 25. Hij pakte een leg omdat hij 137 uitgooide. Toen begon de spanning egt te werken want ik miste in 2 legs 8 pijlen voor de wedstrijd. het werd 3-3. Ik wist de laatste leg toch nog te pakken en Zo heb ik voor de 2de keer Swiss open Gewonnen! En ben ik geplaatst voor de WINMAU WORLD MASTERS 2010!!! En sluit ik een hele moeilijke periode af!

Zaterdag, 29 Mei: Drukkerij Westerlaan Open

Omdat ze minder als 100 deelnemers hadden speelde ze in poules. Er zaten 6 mensen in een poule en ik wist alle 5 de wedstrijden te winnen. Daarna speelde ik tegen een onbekende en won met 4-0. Toen tegen John de Kruijf. Ik won een mooie wedstrijd met 4-1. Toen in de kwartfinale tegen een local Hero. Ik gooide echt goed en won met 4-0. Nu zat ik in de Halve finale tegen Frans Harmsen. Dit werd op het podium gespeeld. De eerste set gooide ik 33 gemiddeld maar verloor de set met 3-1! Mijn gemiddelde eindingte op 26 door de 2de set. We gooide allebij wat minder en ik verloor die set met 3-0 omdat ik paar dubbels miste. Toch een heel goed resultaat en Zo zie je dat ik toch weer in vorm begin te raken.

Maandag, 24 Mei: PBC Pijnacker open

Ze speelde eerst in poules. Ik had niet een hele moeilijke poule en won al mijn wedstrijden. In de winaarsronde moest ik tegen Rodi Helsdinger. Ik gooide een goede wedstrijd en won met 4-1. Nu zat ik bij de laatste 16 en moest ik tegen Cor Ernst. Het werd 1-1 en vanaf dat moment vielen de trippels niet meer. Ik verloor met 4-2.

Zaterdag, 22 Mei: Vriendenschaar Open Culemborg

Ik speelde in een poule van 5 en had 1 wedstrijd verloren maar ging toch naar de verliezersronde. Hier won ik gewoon mijn wedstrijden tot aan de halve finale. Daar verloor ik met 3-2!

Zondag, 16 Mei: Welsh Open Men's Singels (Wal)

Ik moest in de eerste ronde tegen Marc Gairney uit Cheshire. Hij gooide een 11, 14 en een 12 darter. En ik begon de wedstrijd! Dus ik verloor met 3-0 terwijl ik niet lager heb gegooit dan 85!!

Zaterdag, 15 Mei: Welsh Open Youth Singels (Wal)

Ik was een van de 4 favorieten van het toernooi. Ik moest tegen Reece Robinson uit England die ook op de UK open staat. Het was een wisselvallige wedstrijd. Ik miste 2 wedstrijd pijlen en verloor met 2-1 in de 2de ronde.

Vrijdag, 14 Mei: Welsh Open Pairs (Wal)

Ik koppelde met Ryan de Vreede. We kwamen eerder deze dag aan en 's avonds waren de koppels. Ik en Ryan konden de trippels niet raken en gooide heel veel 60. We verloren met 2-1 na 2 gemiste wedstrijdpijlen van Ryan! Jammer maar het geluk zat niet mee.

Zondag, 2 Mei: Rotterdamse NDB ranking

Er waren heel weinig deelnemers deze NDB. Ik moest in de eerste ronde tegen Sven Groen. Ik verloor met 3-2 omdat de dubbels niet liepen anders had ik gewonnen. Later won Sven de NDB ranking.

Zaterdag, 1 Mei: Open Mariahout

Ik moest de eerste ronde tegen Steve west. Ik kwam niet in mijn spel en verloor met  4-1. Ik ging naar de verliezersronde. Hier won ik 4 wedstrijden en stond ik in de halve finale tegen Andries Sterk. Het was een mooie spannende wedstrijd maar ik verloor met 4-2.

Zondag, 25 April: Groningse NDB ranking

We moesten heel vroeg weg. En de vloer in Leek was heel slecht. De plank ging van boven naar beneden! Ik had eerste ronde en bye. In de 2de ronde moest ik tegen Daniel van Mourik. Ik kwam 1-0 voor. En vanaf dat momen viel het niet meer. Ik miste alleen nog 2 pijlen voor 2-1 voorsprong. Maar verloor toch met 3-1.

Zondag, 18 April: German Open (D) Jeugd Singels

Ik had de eerste ronde een bye. In de 2de ronde won ik van een nederlands jongetje. In de 3de ronde moest ik tegen nummer 3 van Duitsland. Ik kwam gemakkelijk 1-0 voor. In de 2de leg gooit hij een 180 op het goede moment 1-1. Ik maakte 2-1 van een 16 darter. Ik miste 5 pijlen  voor de wedstrijd! 2-2. De laatste leg viel het bij hem heel goed. Ik miste nog 1 pijl op tops maar verloor met 3-2!

Zaterdag, 17 April: German Open (D) Heren singels

Ik moest meteen de eerste ronde tegen Darryl Fitton. Ik kwam 1-0 achter omdat ik 2 pijlen op een dubbel miste. Ik maakte 1-1. Toen gooide hij een 15 darter. Nu stond ik 2-1 achter. De laatste leg kreeg ik 4 bouncers! en kwam nog op 86 uit. Maar verloor wel met 3-1.

Zondag, 11 April: Dart-mp.com Open (PL) Poolse Ranking

Ze speelde eerst in poules. Ik gooide goed en won mijn poule. Daarna moest ik tegen een poolse boer. Hij gooide goed maar ik net iets beter en won met 4-2. In de laatste 16 moest ik tegen de latere winaar. Ik kwam elke keer 1 tripple tekort en verloor met 4-1.

Zaterdag, 10 April: Dart-mp.com Open (PL) singels

Ik begon met de heren singels en moest tegen een man die de dag ervoor had gewonnen. Het ging niet goed want ik voelde me niet zo lekker maar won wel met 4-3. De 2de ronde moest ik tegen marcel Naumann. Dit won ik net aan met 4-2. In de 3de ronde moest ik tegen Swen. Een man die vroeger in het duitse team had gezeten en het vorige toernooi had gewonnen. En ik verloor met 4-2.

Bij de Jeugd speelde ze eerst in poules. Ik verloor mijn eerste wedstrijd omdat ik teveel dubbels miste. Daarna ging ik steeds beter spelen en won de rest met 2-0. Ik werd eerst uit de poule. In de halve finale moest ik tegen een klein pools mannetje. Hij gooide goed en gooide 100% op zijn dubbels. Toch won ik met 3-2. In de finale moest ik tegen een duitser waar ik het vorige toernooi van polen in de halve finale van won. Hij heet Nico. Ik gooide de eerste 3 legs 30 per pijl en 2x 180 en een 167 finish maar stond wel achter met 2-1. De 4de leg stond in na 12 pijlen op een dubbel. En ik miste 12 pijlen en hij gooie 86 uit. Ik kwam nog op een gemiddelde van 27,7 maar dit was niet genoeg om te winnen.

Vrijdag, 9 April: Dart-mpcom Open (PL) Blind Pairs

Ik werd gekoppeld met een duitser. Christian Ozich. Ik gooide heel erg goed en hij wat minder. We wonnen van Kryztof Ratajski en zijn maat. En kwamen tot aan de halve finale. Daar ging het bij mij iets minder en hij miste teveel dubbels. Dus we verloren met 4-2.

Zondag, 4 April: Open Antwerpen Singels (B)

Ik moest meteen de eerste ronde tegen Mike Zuywijk. Ik kwam geen moment in de wedstrijd. En miste in de 1ste en 2de leg dubbels. Ik verloor met 3-0. Maar het had niet gehoeven. Dus we moeten nog even doorgaan voor de Winmau Ticket.

Zaterdag, 3 April: Open Spoorzicht Koppels

Ik gooide met Ryan de Vreede. We wonnen alle wedstrijden in de poule. In de eerste ronde van de winaarsronde miste Ryan 3 pijlen in de eerste leg, en de 2de leg gooide hun een 12 darter. We stonden 2-0 achter. De laatste leg miste ik 2 pijlen en Ryan 1. We verloren met 3-0 maar had niet gehoeven.

Vrijdag, 2 April: Open Spoorzicht Singels

Ik zat in de sterkste poule van de avond namelijk met: Henk Westerhof, Kurt van Rijk (Bel) en Antoine Frije. Ik gooide een goede wedstrijd tegen Henk maar verloor toch met 3-2. Kurt gooide 2x een 12 darter en een 14 darter dus ik verloor 3-0. De laatste wedstrijd maakte niks meer uit. In de winaarsronde kwam ik bij de laatste 16. Daar miste ik teveel dubbels en mijn tegenstander gooide 100%. Dus ik verloor met 2-1.

Zondag, 28 Maart: Open Mijdrecht

In de eerste ronde moest ik tegen een onbekende voor mij. Ik gooide 2 goede legs en kwam 2-0 voor. Daarna gooide ik vaak 60. Ik miste nog 170 op de bull. Maar ik verloor met 4-2. In de verliezersronde won ik een heleboel wedstrijden. allemaal met 2-0 en 3-0. Tot in de kwart finale die won ik met 4-3. In de halve finale verloor ik met 4-1 van Cor Ernst. Omdat ik teveel dubbels miste. Toch een derde plaats.

Zondag, 21 Maart: Mariflex Open Singels

Ik had eerst een bye en daarna bij de laatste 16 meteen tegen Tim van de Hoek. Tim had al een wedstrijd gespeeld en ik kwam er koud in. Dat was ook te merken. Tim gooide in zijn eigen legs 15 darters. Terwijl ik wel op een dubbel stond. De 2de leg me eigen leg gooide ik te weinig trippels. Ik verloor met 3-0 wel een vertekend beeld van de wedstrijd.

Zaterdag, 20 Maart: Mariflex open Koppels.

Mix Koppels: Ik gooide met Dapne Brynaert. We moesten tegen Thea Kaaijk en Leroy Kwadijk. WE waren niet goed genoeg en verloren met 3-1. HerenKoppel: Ik gooide met Ryan de Vreede. We hadden een hele slechte loting meteen de eerste ronde tegen Tony O'Shea en Darryl Fitton. De 2de leg zette ik hem nog weg op dubbell 16 toen Tony 131 uitgooide. We verloren met 3-0. 

Zondag, 14 Maart: Dutch Open

Ik had de eerste ronde gewonnen. Toen gingen ze in een keer in poules spelen. Ik moest tegen Matthew Joenman. Ik gooide niet goed en verloor 3-1. Daarna moest ik tegen Mike de kruijf. Deze verloor ik ook met 3-2. Als ik met 3-0 van Dimitri van de Bergh zou winnen was ik nog door. Ik stond elke keer op een dubbel als Dimitri hem uitgooide. Ik verloor met 3-1 dus ik lag eruit.

Zondag, 7 Maart: NDB 3: Nijkerk

Ik had de eerste ronde een bye. In de 2de ronde moest ik tegen een onbekende voor mij. Ik speelde redelijk en won 3-0. In de 3de ronde moest ik tegen Dave Zoetbrood. Ik gooide een redelijke wedstrijd. Maar hij wist 2x een hoge finish te gooien waneer ik op een dubbel stond. Ik verloor met 3-1. Maar heb wel me eerste punten op de NDB dit jaar binnen.

Zondag, 21 Februari: NDB 2: Veldhoven

Ik moest in de eerste ronde tegen Yordy Diependaal. Met punten liep ik telkens 100 punten voor. Maar me dubbels wouden niet en hij gooide er 3 uit 4. Ik verloor met 3-1.

Zaterdag, 13 Februari: Dart-MP.com Open (Polen)

We speelde in een keer dubbel Knock out! Ik wist de winaarskant te winnen omdat ik goed stond te spelen (1ste: 3-0, 2de: 3-1, 3de 3-0, 4de 3-2). In de finale moest ik tegen de jongen van de eerste ronde. Alleen hij speelde stukken beter. Ik gooide 2 finales een gemiddelde van 26.8 en ik verloor 2x 3-2. Het zat dus niet mee. maar toch een 2de plaats met goed spel.

Donderdag, 4 Februari: Dutch Open Koppels

Ik koppelde met Mike Batelaan. We wonnen de eerste wedstrijd gemakkelijk. De 2de ronde moesten we tegen Jermain Hardeman en Michel van de Horst. Hun gooide heel erg goed en wij verloren 3-1.

Zondag, 31 Januari: NDB 1: Amsterdam

Ik moest in de eerste ronde tegen Sven Groen. Het liep voor geen meter. kreeg nog pijlen voor 2-2 maar miste ik. Dus ik verloor 3-1.

Zondag, 24 Januari: German Gold Cup

In de eerste ronde gooide ik heel goed. een 136 en een 103 finish en 2x 180. Ik won 3-0! In de 2de ronde moest ik tegen Daniel van mourik. Er werd een deur opengezet en ik gooi nogal zacht dus het vloog alle kanten op. Bij Daniel was het ook niet best maar toch gooide hij beter. Dus ik verloor.

Zondag, 17 Januari: Klaaswaal open 2010

Ik moest in de 1ste ronde meteen tegen Robin Ferdinandus. Het was een spannende pot maar ik verloor met 3-1. In de verliezers kan won ik 2x 3-0. Toen moest ik tegen Daniel van Mourik. Zoals gewoonlijk tussen ons ging het gelijk op. Ik miste 3 wedstrijdpijlen en Daniel maakt het wel af.

Zaterdag, 9 Januari: Demonstratie Brunssum.

De demonstratie in Brunssum van vandaag is afgelast en word verzet naar een nog onbekende datum. Dit is afgelast door het slechte weer. Ik ga de agenda bijwerken en hoop dat jullie allemaal komen op de nieuwe datum!

Dinsdag, 29 December: NES Grolsch Open

In de 1ste ronde had ik een beetje mazzel. mijn tegenstander miste paar dubbels in de 1ste en 2de leg waardoor ik 2-0 voorkwam. De 3de leg won ik met een 14 darter. In de winaarsronde had ik eerst een bye. Toen moest ik tegen een plaatselijk man. Het was een spannende partij en ik wist te winnen met 3-1. Daarna won ik nog een keer met 3-0. Toen bij de laatste 16 tegen Boyd Meyer. We gingen gelijk op en ik brak hem de 1ste leg. Hij brak me terug en hied zijn eigen leg. Dus ik stond 2-1 achter. Daarna stond ik na 6 pijlen op 200 en had ik 9 nodig om op een dubbel te komen ik had er wel al 2 gemist. Ik verloor dus met 3-1. maar een geslaagd toernooi.

Zondag, 29 November: Centerparcs Master (B)

Ik moest in de 2de ronde tegen open Frankrijk winnaar Angelo Hermans. Na een moeizame wedstrijd won ik toch met 3-1. In de 3de ronde trof ik mijn kleine vriend Levi Frauenvelde. Levi stond goed te gooien de hele dag maar ik won met 3-0. In de kwart finale tegen Bjorn Franssen. De eerste 3 legs gingen onder de 15 darts uit alles liep. De 4de leg was iets minder maar Bjorn had het al opgegeven en ik won met 4-0. In de halve finale mocht ik tegen Jeffrey Sparidaans. Ik kwam 0-2 achter. maar kwam terug tot 2-2. Toen maakte hij 2-3. Nadat hij 3 pijlen miste maakte ik 3-3. De laatste leg ging gelijk op. Maar we misten allebij dubbels toch wist ik dubbel 5 uit te gooien en zo stond ik in de Finale. In de finale mocht ik tegen mijn maat Ryan de Vreede. Dit was tevens dezelfde finale als volgend jaar. Alleen vorig jaar won ik met 5-3. Dit jaar ging het anders. We gingen gelijk op tot de 4de leg. Ik miste dubbels en zo kwam ik 3-1 achter. Toen miste ik 2 pijlen op dubbel 16 en kwam ik 4-1 achter. De laatste leg liep het niet meer. Maar kreeg nog 1 pijl voor dubbel 18. Ryan won met 5-1. Maar toch een goed resultaat na een moeilijke tijd!

Zondag, 15 November: Open Vlaanderen

Ik mocht de 2de ronde tegen Mickey van Tol. Het liep totaal niet. in de eerste leg miste ik 6 pijlen op een dubbel en in de 2de 3. Ik kwam dus 2-0 achter. Daarna gooide ik een goede leg 2-1. Nu gooide Mickey een goede leg waar ik wel bij bleef en op een dubbel stond. Zo verloor ik met 3-1.

Zaterdag, 7 November: LaCo Week 3  DSWN - VDO

Vandaag tegen VDO. Net als die zondag ervoor (nationaal Jeugd team kampioenschappen) mocht ik weer geen singel spelen. Maar ik mocht wel 2de koppel spelen met Ricky de Vos en een team game. We wonne de wedstrijd uiteindelijk met 7-4 net als de vorige.

Donderdag, 29 Oktober: Premier league darts Einhoven

Dit jaar heb ik 5 rankings van de 10 van de Premier league darts ranking gegooit. Ik ben hierop uiteindelijk 2de geworden. En ben dus geplaats voor de beste 32. Wat is verdeeld in 4 poules van 8. Dit duurd 14 weken lang. Je speelt 2x tegen dezelfde persoon. Er wordt best of 5 Sets gegooit. Ik zou hier verslag van elke wedstrijd plaatsen.

Zondag, 25 Oktober: Tops of Holland

Ik moest meteen in de eerste ronde tegen een jonge in een goede vorm. Mike de wit. Ik gooide redelijk. En kwam 1-0 voor. daarna kwam ik 2-1 achter omdat ik paar dubbels miste. Daarna miste hij 3 wedstrijdpijlen en ik maakte 2-2. De laatste leg gooide ik geen tripples meer en kwam ik nog op 80 waarna hij met zijn laatste pijl uitgooide. Dus ik verloor met 3-2.

Dart Break

Ik heb met overleg met mijn ouders besloten dat ik het even wat rustiger aan met darten gaat doen. Na een slecht jaar waarin veel gebeurt is alles weer ff rustig te krijgen. Ik ben ook druk met school op het moment dat is ook een reden. Vanaf nu speel ik alleen nog competitie, demo's en nog paar toernooitjes. Ongeveer 1 of 2 maanden. En dan wil ik weer mijn comeback maken. Voor meer informatie kan je me emailen of bellen als je me nummer heb.

Zaterdag, 26 September: Open Frankrijk

In de kwart finale moest ik tegen Deborah Speck. Ik gooide heel slecht en miste nog 6 wedstrijdpijlen waarna zij 125 uitgooide. De laatste leg kreeg mik een 18 darter om mijn oren. Zo zie je maar dat ook meisjes kunnen darten. En iedereen moet dit een keertje meemaken.

Zaterdag, 19 September: LaCo DSWN - DORA

We hebben de LaCo wedstrijd met 7-4 gewonnen het ging de hele tijd gelijk op tot 4-4. waarna wij alle punten pakten.

Vrijdag, 4 September: Winmau World Masters Singel

Ik moest de 1ste ronde tegen James Doone uit Ierland. Hij was zo zenuwachtig dat hij niks gooide. Bij mij liep het ook niet lekker maar won wel met 4-0. In de laatste 32 tegen Arwyn Morris uit Wales. Ik kwam 2-1 voor en miste 3 pijlen voor 3-1. Hij gooide 101 uit en daarna 2x een 15 darter. Terwijl ik 2x op een dubbel stond... Ik verloor dus met 4-2.

Zaterdag, 29 Augustus: Open Denemarken Singels

Er waren 22 Jeugd spelers. Ik had eerst een bye en daarna tegen Gabriella Asthammer. Ik gooide niet lekker maar won wel 3-1. De 3de ronde tegen een Deen. Ik gooide al beter en won gemakkelijk 3-0. In de halve finale tegen Edwin Tobjorson uit zweden. Ik speelde me beste wedstrijd van de dag en won met 3-0. De zelfde finale als vorig jaar tegen Mathias Arslev. Vorig jaar wist ik alleen 3-0 te winnen. Dit jaar gingen de dubbels er gewoon niet in!! Ik verloor met 3-1.

Zondag, 23 Augustus: Open Didam Singels

Ik moest bij de laatste 32 tegen Bjorn Fransen. Ik speelde niet lekker en Bjorn wel. Ik verloor met 3-1. Bjorn haalde de Finale nog maar verloor van Gilbert van der Meijden.

Zaterdag, 22 Augustus: Open Didam Koppels

Ik koppelde weer met Jake jones. we habbben vaak gekoppelt en goede resultaten gehaald. Vandaag kwamen we tot de 2de ronde! In de 2de ronde moesten we tegen 2 fransen die later bij de laatste 8 kwamen. We verloren onnodig maar tog gebeurt.

Zondag, 9 Augustus: Open Belgie Koppels

Ik koppelde met Jake Jones uit Engeland. We hadden de 1ste ronde een bye. In de 2 ronde moesten we tegen 2 goeie belgen. Het was een spannende wedstrijd maar wisten te winnen met 3-2. In de sheet finale moesten we tegen Alain van Bouwel en zijn maat. Het was een spannende wedstrijd die wij al eerder af hadden moeten maken. Maar we wonnen toch met 3-2. Bij de laatste 32 moesten we tegen 2 belgen. die gooide vanaf 701 de 1ste leg een 15 darter en de 2de leg een 17 darter! De laatste leg hadden we 1 pijl op tops die we misten. Waarna hun 101 uitgooide!

Zaterdag, 8 Augustus: Open Belgie Singels

Ik moest de eerste ronde tegen Yannick Smets uit het belgische team. Het ging niet lekker maar ik wist wel te winnen met 3-1. In de 2de ronde moest ik tegen Djimmy van Mol. In de eerste 2 legs gooide ik helemaal niks dus ik kwam 2-0 achter. Ik maakte nog 2-1. Daarna miste ik 4 pijlen voor 2-2 waardoor ik verloor. 

Zaterdag, 25 Juli: Open Nederhemert Singels

Ik mocht meteen tegen Jelle Klaasen. Ik kwam 1-0 voor en miste 3 pijlen voor 2-0. Daarna kreeg ik geen kans meer om op een dubbel te gooien en ik verloor met 3-1. Na 2 uur wachten mocht ik eindelijk spelen in de verliezersronde. Ik miste veel dubbels en verloor met 2-1.

Zaterdag, 25 Juli: Open Nederhemert Teams

We speelden met Pit-Bulls alleen Morton kon niet dus waren we met: Mike Batelaan, Danny van der Veen, Ryan de vreede en ik. Er waren 10 teams en die speelden in 2 poules van 5. Wij zaten in een sterke poule. We kwamen niet door de poule. De 2 die door waren uit onze poule stonden ook in de finale. Uiteindelijk heeft het team de Zweetnekken gewonnen.

Zaterdag, 18 Juli: Open PAS Katwijk

Ik moest in de 1ste ronde tegen een onbekende. Het liep niet lekker maar ik won met 3-0. Ik had daarna een bye. En moest toen tegen een goede darter. Het ging gelijk op, ik miste 4 pijlen voor 2-1 voorsprong. Dus ik verloor 3-1. Bij de laatste 32.

Zaterdag, 4 Juli: Veluwse dartmasters singels

Ze speelde weer in poules. Mijn 1ste wedstrijd won ik met 3-0. De 2de verloor ik met 3-1. Ik moest winnen van Sander Furneaux om door te gaan. Ik kwam 2-0 achter en het liep totaal niet. Omdat Sander paar dubbels miste kon ik terug komen tot 2-2. De laatste leg gooide ik een goede leg en won met 3-2. In de winnaarsronde moest ik de 1ste ronde tegen Josephus Schenk. Ik brak hem meteen met een 15 darter. Hij breekte mij terug met een 14 darter. Daarna hield hij zijn eigen leg. De laatste leg opende ik slecht maar gooide daarna nog goed. Maar het was telaat. Ik verloor met 3-1.

Vrijdag, 3 Juli: Veluwse dartmasters Koppels (Ryan de Vreede)

Het toernooi was 's avonds. Ze speelde ik poules. Ryan en ik werden 2de in de poule omdat we van Jermaine Hardeman en zijn maat verloren. In de winnaarsronde hadden we de 1ste ronde een bye. In de 2de ronde moesten we tegen Anton Veldhuizen. Ryan en ik gooide helemaal niks dus we verloren 2-0.

Zaterdag, 20 Juni: LaCo finales

We moesten in de halve finale tegen WBDF. De eerste 3 singels werden zoals altijd door Mike, Ricky en Dylan gespeeld. Mike die won gewoon met 3-1. Ricky en Dylan verloren met 3-2. Ricky miste wel 12 wedstrijdpijlen. Nu moest ik en Ryan. Ik won mijn singel met 3-1. Ryan verloor met 3-1. Zo stonden we 3-2 achter! De koppels waren ook zoals normaal: Mike & Dylan en Santino & Ricky. We wisten allebei alle koppels te winnen. Zo wonnen we ook gelijk de wedstrijd met 6-3. DBMN had het moeilijk me DORA. Maar ze wisten toch nog te winnen. Dus de finale zoals voorspelt: DSWN - DBMN.

FINALE:

De opstelling was gewoon hetzelfde. Mike won met 3-1 an Tim van de Hoek. Ricky won met 3-1 van Jeffrey Stigter. Dylan verloor van Craig Wilson met 3-1. nu moesten ik en Ryan weer. Ik won met 3-0 van John de Kruijf. Ryan won met 3-1 van Len Bouwman. Zo kwamen we met 4-1 uit de singels! Ik en Ricky wonnen met 3-0 van Tim en Craig. Dylan en Mike verloren met 3-0. Dus het stond 5-2. Nog 1 puntje en dan zijn we NL LaCo kampioen. Ik en Ricky stonden 2-2 maar we hoeften niet verder want Mike en Dylan wonnen met 3-1 van Tim en Craig. WE ZIJN LACO KAMPIOEN!!!!!

Zondag, 14 Juni: BDO Int. Open (Brean Sands, Engeland)

Vorig jaar had ik dit toernooi gewonnen dus ik was titelverdediger, daarom was ik er ook naartoe gegaan met Ryan de Vreede en mijn pa. In de 1ste ronde moest ik tegen een onbekende dit jaar (vorig jaar Shaun Griffiths). En dat was maar goed ook want het ging niet lekker. Ik wist toch te winnen met 2-0. De 2de ronde moest ik tegen een goeie jongen. Ik had het erg moeilijk. Hij was zo zenuwachtig om te winnen dat hij het niet af kon maken waardoor ik won met 2-1. Bij de laatste 16 moest ik tegen Chris Aurby de latere winaar. Het ging gelijk op en het stond 1-1. Daarna miste ik 9 pijlen en ik verloor, Ryan de Vreede kwam in de Kwart finale en verloor van Leon Smith. 

Zaterdag, 13 Juni: LaCo Play - Offs

Als eerst werd de loting gedaan en daar kwamen de volgende poule's uit: DBMN, RDB, DBA, WBDF en DSWN, PDB, SDC, DORA. De eerste wedstrijd moesten wij tegen DORA. Nadat we paar fouten hadden gemaakt wonnen we met 8-3. De 2de wedstrijd tegen de PDB ging stukken beter en we wonnen met 11-0. De laatste wedstrijd tegen SDC. Hun hadden maar 4 man dus we hadden in iedergeval al 2 punten en die hadden we nodig om door te gaan. Dus we konden vrijuit gooien en wonnen met 8-3. In de andere poule Was DBMN 1ste geworden en WBDF 2de. In onze poule zijn wij (DSWN) 1ste geworden en DORA 2de. Zo zijn de halve finales op 13 juni: DSWN - WBDF, DBMN - DORA.

Zaterdag, 6 Juni: Open Zwitserland Singels

Bij de heren mocht ik in de 2de ronde meteen tegen de zwitsers kampioen. Ik kwam 1-0 voor met een 115 finish. Daarna miste ik 6 pijlen om mijn set te winnen. Vanaf dat moment gooide hij alleen maar 100 of hoger. Ik verloor met 2-0 (2-1, 2-1) in sets. Bij de jeugd won ik 2 wedstrijden gemakkelijk. In de halve finale wou niks vallen toch wist ik te winnen met 3-1. Ik moest in de finale tegen Arnold Jonas de zwitsers kampioen. De eerste leg miste ik 2 pijlen voor 1-0. De tweede leg miste ik 3 pijlen voor 1-1. Dus ik stond 2-0 achter. Hij gooide een 15darter. 3-0 achter. Ik maakte nog 3-1 maar het had geen betekenis. Hij gooide een 15 darter in de laatste leg en ik verloor met 4-1. Een 2de plaats maar het had beter gekunt.

Maandag, 1 Juni: Open No-Score

Ze speelde eerst in poules. Ik zat bij Paul Waccano en 2 onbekende in de poule. Ik won al mijn wedstrijden met 2-0. In de winnaarsronde moest ik de 1ste ronde tegen Bjorn Franssen. Ik speelde niet lekker maar wist wel  te winnen met 3-1. Nu moest ik tegen een onbekende. Ik gooide bijna alles op het ijzer en hij gooide goed. Ik verloor met 3-1.

Zondag, 31 Mei: Open Gemert Singels

Ik moest meteen de 1ste ronde op het podium tegen Dick Koster. Het ging gelijk op maar ik verloor met 3-2. In de verliezersronde won ik 2x gemakkelijk. de 3de ronde moest ik tegen een plaatslijke speler die super gooide. Ik verloor met 3-2. 

Zaterdag, 30 Mei: Open Gemert Koppels

Het toernooi was 's avonds en ik koppelde met Ryan de Vreede. De eerste ronde gooide we niet goed maar wonnen gemakkelijk met 3-0. De 2de ronde moesten we op het podium spelen. We gooide al iets beter en wonnen met 3-0. De wedstrijd daarop wonnen we weer op het podium met 3-0. Nu in de halve finale op het podium tegen Kees Slokkers en Eric Dortmans. Ryan en ik miste in ons eigen legs veel dubbels. We verloren 5-0 maar dat had niet zo mogen zijn.

Zondag, 24 Mei: Open Antwerpen

Ik moest pas om 13:40 uur gooien. Toen het eindelijk tijd was mocht ik tegen Dimitri van den Bergh (vorig jaar Belgisch kampioen, Dit jaar nummer 2). Ik gooide redelijk en won deze wedstrijd met 3-1! In de 2de wedstrijd moest ik tegen Jeroen van der Vet. We gooiden allebei niet goed want het was al de hele tijd verschrikkelijk warm. Toch wist ik te winnen met 3-0. In de 3de ronde moest ik tegen Roy Brands. Ik gooide goed en won met 3-0. Nu in de kwart finale tegen een Belg. We hielden allebei onze eigen legs. Alleen ik miste 2 legs pijlen op de dubbel om hem te breken. De laatste leg gooide hij een 16 darter hij mocht beginnen dus ik verloor met 4-3.

Donderdag, 21 Mei: NDB gesloten Nederland

De eerste ronde had ik een bye. In de 2de ronde moest ik tegen Nick Holleboom. Ik gooide niet goed en het stond 1-1. Hij stond op een dubbel maar ik gooide 143 uit. De laatste leg had ik geen probleem en ik won met 3-1. In de 3de ronde moest ik tegen Youandi Bessels. Ik gooide wel redelijk en won vrij gemakkelijk met 3-1. Nu moest ik tegen Jeffrey Stigter bij de laatste 16. Jeffrey wist net dat hij geplaats was voor het nederlands team dus hij had geen druk meer. Jeffrey gooide 1x een 14 en 1x een 13 darter. Ik stond goed te gooien maar stond 2-0 achter omdat ik geen kans meer kreeg op mijn dubbel. De laatste leg miste ik 112 en Jeffrey gooide hem uit. Jeffrey Stigter won het toernooi ook. 

Zondag, 17 Mei: Premier league of darts ranking

Ik was de laatste 2x niet geweest. Nu waren er weinig deelnemers. Er waren er 6 waaronder: Willem Mandigers, Roy Hamers en Alexander Merkx. We speelde in 1poule. Ik verloor de eerste 3 wedstrijden. allemaal omdat ik dubbels miste. Toen moest ik tegen Alexander en toen gooide ik wel dubbels en won ik met 3-1. De laatste wedstrijd won ik van Oswin Streede zo werd ik 4de in de poule. Toch weer 11 punten dus terug in de top 5.

Zaterdag, 16 Mei: LaCo DSWN - ZDf

Vorige wedstrijd wonnen we met 11-0 en waren we binnen 2 uur klaar. Deze keer wonnen we weer met 11-0! Toch gooide we slecht. Mike Zuydwijk gooide het beste van ons. Maar met deze overwinning zijn we 1ste uit de poule en door naar de play-offs in juni.

Zondag, 3 Mei: NDB Open Zuid Nederland

Ik had de 1ste ronde een bye. De 2de ronde moest ik tegen Brian Kok. Ik gooide heel slecht en kwam 2-0 achter. Ik gooide een 13 en een 16 darter dus 2-2. Ik won de Bull. De laatste leg miste we allebij 15 pijlen op een dubbel. maar ik wist tog de 17de pijl raak te gooien! Nu moest ik tegen Mike Zuydwijk. Ik Kwam vrij snel 2-0 voor. Mike gooide een 13 darter  2-1. De laatste leg ging gelijk op maar we miste allebij 6 pijlen op een dubbel toen gooide ik hem uit 3-1. Nu bij de laatste 16 tegen Wesley van Holesteijn. Ik kwam met een 14 darten 1-0 voor. Vanaf dat moment liep het niet meer. Ik kwam 2-1 achter. Ik maakte nog 2-2 en ik won de bull. De laatste leg miste ik 4 wedstrijd pijlen en ik verloor onnodig bij de laatste 16 met 3-2.

Zaterdag, 2 Mei: Gema Open

Ik zat niet in een sterke poule en won hem ook. In de winaarsronde moest ik eerst tegen een onbekend. Ik gooide slecht maar won met 3-1. In de kwart finale moest ik tegen Jeroen van Cappelen. Ik kwam 3-1 achter van plaats dat ik 4-0 won ik miste elke leg 6 pijlen op een dubbel! Ik kwam nog terug tot 3-3. Ik won de Bull en ik miste nog 3 wedstrijdpijlen. Ik verloor met 4-3.

Donderdag, 30 April: Konningendag darts Meppel

Ik koppelde met Ryan de Vreede. We werden 1ste in de poule door van Jonny Okken en zijn maat te winnen. In de Kwartfinale van de winaarsronde moesten we tegen Nick van Huet en zijn maat Michel. We gooide niet goed maar wisten toch te winnen met 3-1. In de halve finale moesten we tegen Eric Soekra en Tim van Zuidwind. We kwamen 1-0 achter maar vanaf dat moment ging het lopen en we wonnen met 4-1. In de finale stonden we tegen 2 plaatselijke spelers. Ryan gooide de 1ste 5 legs geen trippels waardoor we 3-2 achter stonden. Toen gooide ryan in 1 leg 2x 180. Deze leg wonnen we. We kwamen daarna nog 4-3 voor. We stonde na 12 darts op 50 en kregen geen kans meer. We verloren de Bull en hun gooide een 15 darter de laatste leg. We werden 2de en verloren dus met 5-4.

Dinsdag, 28 April: No-Score Ranking

Ik ging voor het eerst naar de No-score ranking. In de 1ste ronde moest ik tegen Paul Waccano. Ik gooide niet lekker en verloor met 3-1. In de verliezerskant moest ik 2 rondes tegen onbekende en won ze allebij met 3-0. In de 4de ronde moest ik tegen Leon de Geus. Ik gooide redelijk maar verloor met 3-1.

Zondag, 26 April: Open Holland

Ik moest de eerste ronde tegen Ferry de Koning. Ik won deze wedstrijd met 3-1. In de 2de ronde moest ik tegen een onbekende voor mij. Ik won deze met 3-0. In de 3de ronde moest ik tegen Roy Brands. Roy gooide super en bij mij viel het allemaal op het ijzer. ik verloor met 3-0.

Zondag, 19 April: German Open

Het was weer vroeg op want ik moest om 11 uur spelen. Ik moest tegen een duitser. Ik speelde slecht en die duitser super goed dus verloor ik meteen de 1ste ronde met 3-1.

Zaterdag, 18 April: Sita Open

Ik zat in een moeilijke poule met o.a: Jeffrey Bekema en Sander verhagen. Ik verloor van Jeffrey met 2-0 omdat ik veel dubbels miste. Ik verloor ook van Sander verhagen met 2-1 omdat het niet liep. Als laatst moest ik tegen een vrouw en die won ik met 2-0. In de verliezersronde ging het goed! maar ik verloor in de kwartfinale van een onbekende speler.

Zondag, 12 April: Open Buitenhof

Er was een koppel en een singel toernooi. Ik koppelde met Ryan de Vreede. De 1ste wedstrijd moesten we tegen Robbie en Yordy uit het eredivisie team Ere vleertje. Het was een spannende wedstrijd maar wel met een dikke uitslag tegen ons. We verloren met 3-0. In de verliezersronde liepen we 3 rondes simpel door allemaal 3-0. Nu moesten we in de halve finale tegen Roy Goekel en Marco Smit. Ik gooide goed maar Ryan gooide niet lekker. We verloren met 3-1. In de singels mocht ik 1ste ronde tegen een plaatselijke speler. Ik gooide goed maar verloor toch met 3-2. In de verliezersronde won ik 2 rondes. Toen moest ik tegen Michel de Kuyper en verloor ik met 3-1.

Zaterdag, 11 April: Open Haastrecht

Na lang wachten mocht ik de 1ste ronde tegen een onbekende voor mij. Ik gooide een normale wedstrijd en won met 3-1. Ik zat in de winaarsronde. Na ongeveer 3 uur wachten mocht ik tegen Ron Meulenkamp. Ik gooide helemaal niks en verloor met 3-1.

Zondag, 5 April: NDB open Delft

Ik moest de 1ste ronde tegen Dave Zoetbrood. Ik gooide goed en miste nog 170 op de bull. Ik won deze wedstrijd met 3-0. In de 2de ronde moest ik tegen Hermie van Osrouw. In de 1ste leg miste ik 2 pijlen dus ik kwam 1-0 achter. De 2de leg won ik 1-1. Ik stond na 12 pijlen op dubbel 20 maar Hermie gooide 122 uit. De laatste leg begon ik slecht. Maar ik kwam nog terug, maar het was te laat. Ik verloor met 3-1.

Zaterdag, 28 Maart: Baarn Gold Cup darts

Er waren maar 28 deelnemers. Maar wel veel goede. Onderanderen: Tony West, Steve West, Toon Greebe, Ahmed Achmady, Dick van Dijk, Ron meulenkamp en nog paar. Ik moest de 1ste ronde tegen een onbekende. Ik kwam vrij snel 3-0 voor. Ik miste 6 wedstrijdpijlen waardoor het 3-1 werd. De laatste leg gooide ik een 13 darter zo won ik met 4-1. Nu mocht ik tegen Ron Meulenkamp. Ik kwam 1-0 voor met een 14 darter. De 2de leg miste ik 5pijlen voor 2-0. Dus het werd 1-1. Vanaf dat moment begon Ron super te gooien en stond ik binnen 2 minuten 4-1 achter. Ik kreeg nog 2 pijlen voor 4-2 maar die gingen er niet in. Dus verloor ik met 5-1.

Zondag, 22 Maart: Mariflex Open darts

We speelde eerst in poules. Ik zat bij Corne van Maastrigt en nog 2 andere in de poule. Ik won al mijn wedstrijd dus was ik 1ste uit de poule. Na 2 uur wachten moch ik bij de laatste 64 in de Knock-Out tegen Raymond van de Ende. Ik speelde goed en won zonder moeite met 3-0. Nu moest ik weer 1 uur wachten. Ik mocht tegen Cor Ernst. Ik begon goed en kwam 1-0 voor. Toen gooide Cor 2 goede legs. Ik miste nog 2 pijlen voor 2-2. Cor gooide hem uit dus verloor ik met 3-1. Maar een goed resultaat. Tony O'shea won dit toernooi.

Zaterdag, 21 Maart: Mariflex Engeland - Nederland voetbalwedstrijd

Ik was uitgenodigt om met een groep darters tegen werknemers van mariflex te voetballen. Ik speelde bij Engeland met: Joey ten Berge, Mareno Michels, Benito v/d pas, Rilana Erades en Darryl Fitton. Verder waren er nog paar vrienden van onze coach Tony O'Shea. We wonnen de wedstrijd met 5-2. Joey scoorde 2x. Ik scoorde de 3-0. Engeland kwam nog terug tot 3-2. Toen scoorde 1 Engelsman nog 2x. Joey ten Berge was '' The Man of the Match''.

Zondag, 15 Maart: Open Nederland Jeugd

Er waren 133 inschrijvingen dus een sheet van 256. Ik had de 1ste ronde een bye, zoals zoveel spelers. Mijn 1ste wedstrijd was tegen Saaid Henfif. Ik gooide een 14 darter voor 1-0. 2de leg gooide ik een 16 darter. Ik stond dus 2-0 voor. Saaid had de wedstrijd al opgegeven, zo kon ik hem rustig uitmaken. Nu moest ik tegen een jonge uit Delft. Ik won deze wedstrijd zonder probleem met 3-0. Nu zat ik bij de laatste 32 en speelde ik tegen mijn maatje en teamgenoot: Mike Zuydwijk. Dit is de 3de keer dat we elkaar troffen in de Dutch open. Mike en ik komen elkaar wel vaker tegen en het is altijd een spannende wedstrijd. Mike maakte 1-0 omdat ik 120 miste op tops. De 2de leg miste mike 76 waardoor ik 1-1 kon maken. Ik gooide nu een 15 darter waardoor ik 2-1 voorstond. Mike die gooide een 16 darter terug 2-2. Ik won de Bull. De laatste leg had ik een kleine voorsprong. Ik miste 78 op de bull. Daarna miste ik 2 pijlen op dubbel 16. En toen nog 3 op dubbel 8 en dubbel 4. Mikie die gooide hem uit. Zo hielt het toernooi onodig op voor mij. Mike Zuydwijk won het toernooi wel! In de finale met 2-1 in sets van Ricky de Vos mijn andere team maat. Zo gaan Mike en Ik als enige 2 DSWNers op dit moment naar de Winmau World Masters!

Zondag, 8 Maart: NDB Open Noord Nederland

De NDB was ver vandaag. Helemaal in Leek in Groningen. IIk kwam daar om 11 uur want Rob Schoonebeek schreef me in. Ik moest de 1ste ronde tegen Co Stompe JR. Ik miste veel dubbels en gooide niet lekker. Ik verloor met 3-1 waardoor ik geen punten pakte.

Zaterdag, 7 Maart: LaCO DSWN - DBA

We staan 1ste in de poule. Vandaag moesten we tegen DBA. Ryan de Vreede mocht openen tegen Guido den Hartog. Ryan kwam 2-0 achter maar wist zich terug te vechten en won met 3-2. Nu moest ik tegen Dirk van Duivenbode. Ik speelde niet lekker en verloor met 3-1. Dylan van Beek verloor van Roy Brands. Mike Zuydwijk en Ricky de vos wonnen wel hun singels. daardoor stonden we 3-2 voor. Nu de koppels. Zoals altijd beginnen Mike en Dylan. Ze speelde niet lekker en verlore allebei de koppels. Nu stonden we dus 4-3 achter. Nu Ricky en ik. Ricky gooide super en bij mij viel het nog steeds niet. We wonnen 1 koppel en verloren er 1. 5-4 achter. De teamgame gooide wij allemaal super. Het stond 5-5 dus nu de beslissende solo. Ryan was beter en won dus met 3-2. Zo wonnen we een slechte wedstrijd met 6-5.

Donderdag, 5 Maart: Zwaar overbelaste pees

Na al 3 maanden last te hebben van mijn arm ben ik naar de fysiotherapeut gegaan. Er werd mijn verteld dat ik een zwaar overbelaste pees heb. Dit is niet fijn. Maar gelukkig kan ik nog wel darten.

Zondag, 1 Maart: Open Finland heren koppels

Ik zou eigenlijk met Chris Iedema gaan koppelen maar die is overgestapt naar de PDC. Toen met Richard Bos maar die kwam uiteindelijk niet. Dus ging ik met mijn vader koppelen. We zaten in de sheet bij Robert Wagner. En bij Ulf Ceder. In de 1ste ronde wonnen we van Ulf Ceder. De 2de ronde wonnen we van 2 onbekende. Robert Wagner verloor deze ronde waardoor we de sheet finale tegen hun tegenstanders moesten spelen. We kwamen 1-0 voor en vanaf dat moment ging geen dubbel meer raak en bij hun wel. we verloren in de laatste 32 met 3-1. Toch nog een kleine troost voor dit weekend....

Zaterdag, 28 Februari: Open Finland Heren singels

Na een slecht resultaat bij de jeugd begon om 2 uur de heren singels. Ik meost tegen de 7de geplaatste speler. Rayner uit Zweden. IK kreeg een 12, 15, 17 darter om mijn oren waardoor ik 3-0 achterstond. Ik maakte met een 16 darter 3-1. IK stond op 65 en kreeg een bouncer uit de bull. Ik gooide singel 15 en miste dubbel bull. Hij gooide 97 uit daardoor verloor ik in de 1ste ronde. Een slechte dag op het verkeerde moment! Robert Wagner won dit toernooi in de finale van Oskar Lukasiak met 5-4

Zaterdag, 28 Februari: Open Finland Jeugd singels

Het toernooi zou om 11 uur beginnen maar begon om 12 uur. Ik had 1 wedstrijd gewonnen. Het was wel heel raar want de jeugd was tot 21 jaar! Nu moest ik laatste 16 tegen een 20 jarige Fin. Ik kwam met 1-0 voor. Vanaf dat moment gooide ik niks meer in miste 2 pijlen voor 2-0 en kwam 2-1 achter. daarna miste ik 6 pijlen op dubbel 12 en verloor met 3-1. Dus een slecht resultaat! Maar nu nog de heren. Oskar Lukasiak won dit toernooi Zondag, 23

Ferbruari: Open Schotland Koppels

Ik speelde de koppels met de 15 jarige engelse jeugd speler: Jake Jones. Hij speelt dit jaar in het Engelse team. We hadden eerst een bye. In de 2de ronde moesten we tegen 2 engelse jongens. Ik en Jake gooide goed en wonnen 3-0. Nu tegne het nederlandse koppel: Davy Cardinaal en zijn maat. IK opende 2 legs met 180 en stond super te gooien. We wonnen met 3-1. Nu zaten we halve finale sheet. We moesten tegen 2 schotse jongens. Ze miste in de 1ste leg 6 pijlen waardoor we wonnen. vanaf dat moment hadden hun geen kans meer en wonnen we met 3-0. In de sheet finale moesten we tegen Gary Robson en Craig Baxter. We stonden binnen 2 minuten 2-0 voor. Hun gooide ene 11 darter voor 2-1. De laatste leg stonden we naar 15 darts op 62. en hun op dubbel 5. Jake gooide 62 uit waardoor we geplaats waren voor de laatste 16 later op de dag. Rond 4 uur mochten we weer spelen. Nu tegen Glenn Moody en zijn maat. Het was een moeizaame wedstrijd omdat glenn zo sloom gooide. Maar toch wisten we te winnen met 3-2. NU in de kwartfinale tegen Joey ten Berge en Willy van der Wiel. We miste de 1ste leg 68 en de laatste leg 76 verder kwamen we niet aan de pas. Dus we verloren met 3-0. Maar toch een super resultaat.

Zaterdag, 22 Februari: Open Schotland Heren

Ik moest in de avond sessie. Maar ik was met Mareno mee gereisd dus ging ik bij hem en bij de andere nederlanders kijken. Joey ten Berge, Mareno Michel kwamen door tot zondag. Ik moest om kwart over 6 spelen maar speelde pas om kwart over 8. Ik won met 3-0 van Gordon Knoxx. De 2de ronde won ik van een onbekende. Ik de 3de ronde moest ik tegen een Schotse international. Ik kende hem nog van Isle Of Man toen verloor ik van hem. Maar ik wist nu te winnen met 3-0. NU zat ik in de halve finale sheet. Ik moest tegen een onbekende en won met 3-0. Nu zat ik Sheet finale. Ik speelde sterk maar miste paar belangrijke dubbels en verloor met 3-1.

Vrijdag, 21 februari: Open Schotland Jeugd

Na een lange dag met vertraging en niet rusten, moest ik 's avond de jeugdsingels gooien. In de eerste ronde moest ik tegen een schot. Ik won deze makkelijk met 3-0. Ik won nog een keer met 3-0. Nu laaste 16 tegen Mark Campbell. ik opende met een 15 darter. Daarna speelde ik niet meer lekker. Het ging steeds slechter en ik verloor met 3-2.

Zondag, 15 februari: Open Dortmund

Ik ging met de busjes van DSWN mee. Om 7 uur stond ik bij van der Valk in Arnhem. Om half 8 waren hun er. Om half 10 kwamen we aan bij de locatie. Ik moest meteen de eerste ronde tegen een duitser. Ik won makkelijk met 3-0. Nu mocht ik tegen Juri Petrikovsa. Ik gooide niet lekker en kreeg 4 wedstrijdpijlen tegen maar wist tog te winnen met 3-2. Laatste 32 mocht ik tegen een hele slome speler. Maar ik won met 3-2. Nu bij de laatste 16 tegen mijn teamgenoot: Ryan de Vreede. Ik gooide lekker en won met 3-1. Nu de kwartfinale tegen Gilbert van der Meijden. Het was een spannende wedstrijd en ik wist te winnen met 3-2. Ik mocht nu tegen mijn andere teamgenood: Ricky de Vos. De 1ste set miste ik 157 voor de set waardoor hij de set toch wist te winnen. De 2de set won ik met 2-0. 1-1 in sets. De laatste set hielde we allebij onze eigen leg. Er was geen tiebreak dus we moesten bullen. Ricky gooide dubbel Bull en ik singel. Toch wist ik eerder op een dubbel te komen. Maar ik miste 12 wedstrijdpijlen waardoor ricky zijn 7de wedstrijdpijl raak kon gooien. Hierdoor verloor ik. Maar tog een mooie 3de plaats. 

Zondag, 1 februari: Open steenwijker land

Ze begonnen met poules. Ik zat met 2 onbekende en Kevin Voorhout in de poule. De 1ste 2 wedstrijden won ik met 3-0. Kevin deed dat ook dus moesten wij om de 1ste en 2de plaats gooien. Ik gooide een goeie wedstrijd en won met 3-1. Nu moest ik tegen een onbekende man. Ik gooide goed en won met 3-0. Nu moest ik tegen Ron Wisnieuwski. Ik gooide een goede wedsrijd ik miste alleen me dubbels en hij strafte dat af ik verloor met 3-0. maar het had ook anders kunnen zijn. zo eindigden mij toernooi.

Zaterdag, 31 januari: LaCo DSWN Thuis tegen WBDF

We verloren de vorige keer met 6-5 van dit team. Ryan de Vreede mocht de 1ste singel spelen tegen Jimmy van Schie. Ryan was ziek en speelde niet super en verloor met 3-2. Nu mocht ik ik won met 3-1. 1-1 stond het dus. Na mij wonnen Dylan van Beek en Mike Zuydwijk ook hun singel. Ricky de vos verloor hierna met 3-2. we stonden dus 3-2 voor. Nu de koppels. Zoals gewoonlijk Mike en Dylan. Ze wonnen de 1ste maar de 2de koppel verloren ze 4-3 voor dus. Normaal koppel ik met Ricky maar omdat Ricky niet goed speelde moest ik met Ryan koppelen. Ryan en ik wonnen alle 2 de koppels en ik gooide ook nog een 141 finish mikie gooide nog een 138 finish. maar we stonden nu met 6-3 voor. In de team game liepen we te kloten waardoor we verloren. Ricky won de Solo zo wonnen we met 7-4! en staan we 7 punten los van nummer 2.

Zondag, 25 januari: German Gold Cup 2009

Ik ging niet naar de NDB omdat ik niet zo hoog stond. Dus ging ik voor mijn Winmau ticket naar de German Gold Cup. Ik moest om 11 uur spelen tegen nummer 4 uit duitsland. Ik gooide 15, 14, 16 darters en won de wedstrijd met 3-0. Nu moest ik tegen een belg. Deze wedstrijd won ik gemakkelijk met 3-0. Voordat we gingen spelen bij de laatste 16 moesten we een blaastest doen op Alcohol. Daarna begonnen we te spelen. Ik moest tegen nummer 3 uit Duitsland. Ik stond de 1ste leg na 12 darts op 152 en hij op 85. Ik gooide 152 uit waardoor ik 1-0 voor kwam. Dit deed hem pijn waardoor ik hem kon breken met en 15 darter. De laatste leg gooide ik 2x 180 achter elkaar maar miste de 7de dart. maar gooide hem die beurt daarna ui waardoor ik 3-0 won. Nu moest ik tegen een klein jongetje en gingen we sets spelen. ik won deze wedstrijd gemakkelijk met 2-0 (2-0, 2-0) in sets. Nu tegen Nummer 1 van Duitsland. Ik kwam 1-0 achter in de 1ste set. Maar ik finishde 2x met dubbel 1 waardoor ik de 1ste set won. De 2de set ging makkelijker waardoor ik weer met 2-0 (2-1, 2-0) won. Nu in de finale tegen Jan Wadeau nummer 2 van Duitsland. Ik gooide in de finale een gemiddelde van 28.9 per pijl waardoor ik dus met 2-0 (2-0, 2-1) in sets won. Hierdoor ben ik gekwalificeerd voor de Winmau World Masters 2009!!!! En sluit ik mijn moeilijke periode af.

 Zaterdag, 17 Januari: Open Groesbeek

Ik werd door mijn vader opgehaald bij mijn vriendin. We waren daar iets te vroeg. maar dat maakt niks uit. Ik moest openen tegen iemand van de organisatie. Ik won deze met 3-0. Nu zat ik in de winaarsronde en moest ik tegen een spanjaard. Ik gooide goed en 2x 180 en won deze ook met 3-0. Nu zat ik laatste 32 winaarsronde. Ik moest tegen Jan van den Rassel. Ik kon in deze wedstrijd niet in mijn spel komen en verloor mijn eigen leg door een 120 finish te missen. dus ik verloor.

Maandag, 29 december: Grolsch Open Ness

Het toernooi begon om half 2 en ik kwam om 2 uur binnen. De inschrijving was al geregeld. Ik moest ook meteen spelen. Ik gooide goed maar me tegenstander ook. Ik kon toch de wedstrijd nog met 3-2 winnen. Nu moest ik tegen een jongen uit Putten. Ik miste paar dubbels waardoor ik 2-1 achterkwam. Daarna schakelde ik even een tandje bij en won ik met 3-2. Ik zat nu bij de laatste 32. Ik mocht tegen Richard Wilmink. Ik kwam 2-0 voor en daarna kon ik de dubbel niet meer raken. ik verloor met 3-2.

Zondag, 28 december: Open Alkmaar Singels

De organisatie had een speciale bus geregeld vanaf hat amrath hotel naar de speelhal. de bus vertrok om half 11. we waren om 11 uur in de zaal omdat de bus veel te laat vertrok. Ik moest de 1ste ronde tegen Bauke de Boer. In de 1ste leg miste ik 9 pijlen voor 1-0. Uiteindelijk werd het  2-2. Ik verloor de bull. Ik miste 2 pijlen voor de wedstrijd en hij gooide hem uit. dus ik zat in de verliezersronde. In de verliezersronde won ik 2 wedstrijden met 3-0 het ging echt goed. Nu moest ik tegen een maat van me Richard Bos. In de eerste leg gooide richard een 11 darter. ik maakte 1-1 maar de leg erop kreeg ik gewoon een 12 darter tegen 1-2. Ik miste 2 pijlen voor 2-2 dus verloor met 3-1.

Zaterdag, 27 december: Open Alkmaar Koppels

Ik koppelde met Mareno Michels. Er waren 60 koppels. Wij hadden de eerste ronde een bye. Nu mochten we tegen twee onbekende spelers. Mareno en ik speelde niet lekker maar wisten toch nog met 3-1 te winnen. Nu zaten we bij de laatste 16. We moesten tegen Rob Tiest en zijn maatje. Ik en mareno kwamen 1-0 voor. En daarna konden we geen dubbel meer raken we verloren met 3-1. On nodig maar toch gebeurd op naar morgen.

Zaterdag, 27 december: Padoc open Woerden

we begonnen met poules. Ze hadden 16 banen en 24 Poules, ze lieten eerst poule 1 t/m 16 spelen en dan de andere poules. Ik zat in poule 22 dus ik moest wachten. Na lang wachten mocht ik eindelijk spelen. Ik won met 3-0 van een onbekende. Mark Schaap won ook van hem en zo mochten wij uitmaken wie 1ste of 2de uit de poule word. Ik won deze wedstrijd ook met 3-0 waardoor ik 1ste in de poule was. Nu moest ik in de winaarsronde tegen een plaatselijke speler. Hij miste de 1ste leg een 9 darter op zijn 8ste pijl maar gooide nog een 10 darter. Ik kwam toch nog 3-2 voor maar kon de wedstrijdpijlen niet benutten. Ik verloor met 4-3, Op naar Alkmaar.

Zondag, 21 december: NDB Nieuwegein

Ik moest meteen de 1ste ronde tegen Benito van der Pas. Ik gooide heel goed en won met 3-0. Toen moest ik tegen een onbekende gozer. Ik kwam gemakkelijk 2-0 voor en daarna gooide ik niks meer. Maar ik wist tog te winnen met 3-2. Nu moest ik tegen Boyd Meyer. Ik gooide helemaal niks. en verloor met 3-1. Zo verloor ik bij de laatste 32 en gaat het op de NDb nog steeds niet goed.

Zaterdag, 13 december: Sporttalent van het jaar verkiezing

Ik heb de Sporttalent van het jaar verkiezing gewonnen! Ik ben hier super blij mee. Na 2 uur hebben moeten wachten met optredens en al was de bekend making. Ik ben ook op TV geintervieuwt. Het word maandag uitgezonden op TV Flevoland dus kijken!

Vrijdag, 5 december: Winmau World Masters

Na dat ik ziek was geweest woensdag en donderdag lakeside play-offs had gekeken was het eindelijk zover. Ik moest spelen. Ik was al om 11 uur in de zaal want ik moest pas om half vier te spelen omdat ik eerste ronde een bye had. voor mij zag ik nederlanders Gilbert van de Meijden verliezen van Shaun Griffiths. Maar Daniel van Mourik 2 x winnen waaronder 1 van Oskar Lukasiak. Boyd die had een bye omdat Tibor Tax er niet was. Kevin Wensink verloor van Jiri Srp. Ik moest spelen tegen Ross Robson nummer 2 uit Wales. Ik gooide meteen een 14 darter 1ste leg en hij ging heel sloom doen. maar ik liet het niet zitten en won 4-0 en gooide 100% op mijn dubbels! Jeffrey stigter, Boyd Meyer, Daniel en ik zaten er nog in! Ze wonnen allemaal weer. Ik moest tegen Alexander Tinsley uit England. Ik gooide 1ste leg 122 uit en 2de leg 109. Ik gooide weer heel goed en won weer 4-0 en weer 100% op mijn dubbels. Nu zaten er 4 nederlanders bij de laatste 8 samen met Shaun Griffiths, Jamie lewis, Tuomas Tikka en Dan Lauby. zo was de loting:

Jamie Lewis (WAL) - Jeffrey Stigter (NED) 4-2

Tuomas Tikka (FIN) - Boyd Meyer (NED) 4-2

Shaun Griffiths (ENG) - Dan Lauby (ENG) 4-0

Daniel van Mourik (NED) - Santino Broer (NED) 4-1

zoals je ziet verloor ik van daniel. Ik kwam 1-0 voor en daarna wou het niet meer. maar het maakt niks uit Ik kreeg nog een prijs! de verdere uitslagen van de jeugd zijn:

Jamie Lewis (WAL) - Tuomas Tikka (FIN) 4-1

Shaun Griffiths (ENG) - Daniel van Mourik (NED) 4-2

Finale

Jamie Lewis (WAL) 29.88 avg - Shaun Griffiths (ENG) 29.77 avg  3-4

Zaterdag, 22 november: Texels darts Trophy

Omdat ik vrijdag competitie moest gooien ging ik s'ochtends pas weg. we waren daar rond 10 uur. Ik moest om 1 uur pas spelen. Ik gooide goed in de 1ste ronde en won met 3-0. In de 2de ronde gooide ik ook super goed. weer 3-0. Nu werd het iets moeilijker. maar ik gooide 133 uit en 4x 180 en won met 3-1. Nu moesten we best of 7 gooien. na 3 uur wachten gingen we eindelijk beginnen met de laatste 32. ik had het niet moeilijk en won 4-0. Nu mocht ik tegen Gary Robson. Ik kon niet in me spel komen en miste in de 2de leg 9 pijlen op een dubbel in de 4de leg 3. ik verloor 4-0 maar het had 2-2 moeten zijn. maar een goed resultaat!

Zondag, 16 november: 3de NDB open zuid oost nederland

In de eerste ronde moest ik tegen een onbekende. Ik gooide normaal en won 3-0. Nu moest ik tegen Mickey van Tol. De 1ste leg miste ik veel dubbels. ik kwam 1-0 achter daarna ging het super goed en in de 3de leg gooide ik nog een 11 darter. ik won met 3-1. Bij de laatste 32 mocht ik tegen Jimmy van Schie. Ik gooide niet lekker. Maar hielt me kop erbij. het werd 2-2 en ik gooide 105 uit voor de wedstrijd. Nu moest ik tegen Ricky de Vos. mijn team genoot. Ik gooide niet goed. alleen de 2de leg maar daar miste ik 9 pijlen op me dubbel ik verloor 3-0. Weer een pover resultaat. maar het gaat beter.

Zaterdag, 15 november: 2de LaCo wedstrijd tegen DBA

We moesten vandaag tegen DBA. Mike Zuydwijk mocht beginnen. Hij gooide niet lekker en verloor met 3-2. Nu moest Ricky de Vos die moest tegen Dirk van Duivenbode. Ricky won 3-2. Dylan van Beek mocht nu tegen Roy Brands. Dylan had geen moeite en won met 3-1. Nu moest ik tegen Stefan heeres. Ik moest nog warm worden maar won met 3-1. Ryan de Vreede won van Guido den Hartog met 3-0. Nu de Koppels. Mike en Dylan samen. Ze hadden het moeilijk maar wonnen de 1ste koppel van Roy en Dirk met 3-2. Nu tegen Stefan en een andere gozer. die wonnen ze 3-1. Nu mochten ik en Ricky. 1ste koppel tegen roy en Dirk wonnen we zonder moeite 3-1. DBA had gewisselt en stefan en een andere Ricky. We gooide niet lekker en miste dubbels we verloren 3-2. De biergame wonnen we gemakkelijk. we stonden nu 8-2 voor. DBa ging onsportief doen! Waardoor Ryan uit zijn spel was en verloor met 3-1. Maar we hebben met 8-3 gewonnen!

Vrijdag, 31 oktober: Open Tjechie jeugd singels

Na een dag in het centrum te hebben gelopen van Praag moesten we om 6 uur beginnen met de jeugd singels. Ik moest de 1ste ronde tegen Kevin Wensink. Ik gooide best wel goed. Ik won met 3-0. Nu moest ik in de kwart finale tegen David Korda een jongen uit het Tjechisch Nationale team. Ik kwam niet in mijn spel en hij gooide meteen 2x een 15 darter waardoor ik 2-0 achter kwam. Daarna miste ik 3 pijlen op een dubbel en stond 3-0 achter. Het was best of 7. Eindelijk kwam ik een beetje op gang en maakte 3-1. Daarna gooide ik een goede leg en maakte 3-2. De laatste leg miste ik 3 pijlen op tops en kreeg geen kans meer. Zo eindigde het toernooi te vroeg voor mij. Volgende keer beter. 

Zondag, 26 oktober: NDB Open Noord Nederland (Emmen)

We moesten vroeg weg. We kwamen daar aan om 10:15. Ik heb eerst paar jongens gedag gezegd en begon daarna met ingooien. Om 12 uur werd begonnen. Ik werd omgeroepen en moest tegen Ricky Proosten. Ik kwam niet lekker in mijn spel. Maar kwam 1-0 voor toen werd het 1-1 ik gooide 90 uit voor 2-1 en daarna miste ik 2 wedstrijdpijlen dus stond het 2-2. Ik verloor de bull en maar gooide mijn punten beter als hem. Ik miste 5 wedstrijdpijlen en hij gooide hem uit. Zo eindigde deze NDB bij de 1ste ronde maar dat maakt niks uit; het komt wel goed!! 

Zondag, 19 oktober: Nationaal team Kampioenschappen

Onze naam van vandaag was Suited Conecters en kregen voor de verassing shirts. Onze spelers: Santino Broer, Mike Zuydwijk, Dylan van Beek, Ryan de Vreede en Ricky de Vos. We speelden eerst in een poulesysteem. De 1ste wedstrijd moesten we tegen DID. Deze wonnen we met 4-1. Toen moesten we tegen Apeldoorn. Omdat ik niet goed gooide stond ik wissel. We wisten de partij te winnen met 3-2 na een 2-0 achterstand. Nu nog 1 wedstrijd in de poule tegen RDO. Mike en ik begonnen, ik gooide nog steeds niet goed en verloor met 2-1. De rest wist wel te winnen en de uitslag werd 4-1. Nu knock-out. Na lang wachten mochten we eindelijk tegen WBDF waar we in de LaCo competitie van verloren. Ik stond wissel. We wisten te winnen met 3-1. Nu de halve finale tegen DORA. Mike en Dylan wonnen. Nu moesten Ricky en ik het afmaken. We stonden allebei 2-0 voor. Ricky maakte hem uit. Dus ik kon vrijuit gooien we wonnen met 4-0. Nu de finale tegen RDB met Gilbert van der Meyden, Hermie van Osrouw en Bjorn Fransen. en nog iemand. Mike moest tegen Hermie en won met 3-2, Dylan kon niet op tegen Bjorn en verloor met 3-1. Nu moest ik tegen Gilbert. In de 1ste en 2de leg miste ik pijlen op dubbels, de laatste leg gooide ik weer niet goed en verloor met 3-0. Ricky won vervolgens met 3-0. De teamgame zou beslissen. We gingen nek aan nek. Hermie miste 110 op dubbel 15. Dylan was aan de beurt op 41, hij gooide 12 toen een 19 maar raakte dubbel 5! De ontlading was groot, ook bij onze fantastische coach Rob Schoonebeek. WE ZIJN NL TEAM KAMPIOEN!!  Zaterdag, 18 oktober: Nominatie

Ik heb vandaag te horen gekregen dat ik ben genomineerd voor ''talent van het jaar verkiezing'' voor sport natuurlijk. Ik ben hiet erg blij mee. Er zijn 3 anderen Jeugd sporters uit Zeewolde die genomineerd zijn. De verkiezing vind plaats op 13 December in: RSG Slingerbos Levant te Zeewolde. Als u zou Willen kijken moet u het laten weten dan krijgt u de verdere informatie. Sponsers nodig ik zelf nog uit.

Zaterdag, 11 oktober: 10e Open Lunteren

Ik zat in de poule bij 3 goede en 1 slechte speler. Ik moest de 1ste wedstrijd tegen Eddo en won met 3-0. Nu tegen een Turk die heel goed gooide maar ik was toch iets beter en won met 3-0. Nu moest ik tegen een jongen uit Harderwijk en ik won met 3-1. Daarna moest ik tegen de minste uit de poule en won. Nu zat ik winnaarronde. Ik moest eerst tegen een onbekende en won 3-0. Nu moest ik tegen Jan Willemsen. Ik kwam 2-0 voor want ik gooide heel goed. Hij gooide een 15 darter voor 2-1 en de laatste leg gooide ik een 15 darter, ik won met 3-1. Toen zat ik in de kwart finale tegen Josephus Schenk. De eerste leg stal ik van hem. Vanaf dat moment wilden de dubbels niet meer. Ik miste in de 2de leg 5 pijlen en in de 3de leg 4. Ik stond nu 2-1 achter. Ik gooide nu een 12 darter 2-2. De laatste leg gooide hij een 180 op het goede moment. Ik zette hem weg op een dubbel maar kreeg geen kans meer. Hier hield het toernooi op.

Zondag, 5 oktober: Primus Masters

Ik moest vroeg beginnen tegen een Nederlander. Ik won met 3-0. Nu moest ik tegen een Belg en won weer met 3-0. Ik zat nu bij de laatste 8 en moest tegen een heel goede Belg. Ik kwam 1-0 achter. Daarna maakte ik 1-1. Daarna brak ik hem met een 12 darter en in mijn eigen leg gooide ik een 14 darter. Nu in de halve finale tegen Jelle Muller. Ik gooide de 1ste 2 legs heel goed en kwam 2-0 voor. Daarna speelde ik minder goed maar won met 4-0. Nu in de finale tegen Ryan de Vreede. Met het opkomst muziek ging het helemaal fout maar ja het zijn Belgen. Ik kwam 2-0 voor toen brak hij mij terug 2-1 toen brak ik hem meteen weer terug 3-1 vanaf dit moment wou het niet meer. Hij kwam terug tot 3-3. Nu hield ik mijn eigen leg. 4-3 voor mij. De laatste leg gooide ik een 18 darter en zo won ik Primus Masters.

Zondag, 28 september: NDB Amsterdam

De 1ste NDB in Amsterdam. Voor mij ook de 1ste NDB bij de junioren. Ik moest openen tegen een onbekende en won met 3-1. Nu moest ik tegen een jongen uit de Boemel maar ik won weer met 3-0. Nu moest ik tegen Anthony Pronk die eerder al van Gilbert van der Meijden won. Ik gooide niet top maar goed genoeg en won met 3-1. Nu moest ik tegen Tim van den Hoek bij de laatste 16. Ik gooide geen trippels en in mijn eigen leg miste ik dubbels en verloor met 3-0.

Zaterdag, 27 september: Open Frankrijk

Het deelnemers aantal viel weer tegen. Ik had een bye en daardoor zat ik al bij de laatste 8. Ik moest tegen een Fransman en won gemakkelijk met 3-0. Nu moest ik tegen Raymond van der Ende. Ik gooide echt heel slecht en verloor met 4-2. Nu snel naar huis voor de NDB.

Vrijdag, 26 september: Naar Frankrijk

Ik ging weer naar France Open. Ik reed mee met Bobby, Eefje, Peter van den Broek, William Verbakel en Annemiek. Na een reis van 6 uur kwamen we bij het hotel. We hadden de kamers verdeeld en gingen de stad in. Toen zijn we op tijd naar bed gegaan.

Zondag, 21 september: Jagermeister Open

Ik zat in de poule bij Tokan Ata en 2 onbekenden. Ik verloor alleen van Tokan met 3-1. Op een gegeven moment zat ik bij de laatste 16 van de winnaarronde en moest ik tegen Eddo. Ik gooide niet echt goed maar kwam wel tot 2-2 maar hij gooide de laatste leg een 12 darter en toen lag ik eruit.

Zaterdag, 20 september: 5e Heerlanden Open koppels

Ik koppelde weer eens met Bobby Biemans. We zaten weer in een sterke poule maar we kwamen door als 2de. Toen moesten we tegen 2 onbekenden en gaven we de wedstrijd weg. Dus laatste 16 was voor ons het eindstation.

Darts@school

Mijn manager en ik hebben met de NDB gesproken over het Project Darts@school. Ik ga aan dit project meewerken in mij eigen regio. Dus basis scholen die dit lezen neem contact op als u interesse heeft.

Maandag, 8 september: Mag niet meedoen aan Champions Leage of Darts

Dit was een rare maandag. Ik had me geplaatst voor CLOD. Maar nu niet meer. Omdat ik mijn ticket van PDB had terwijl ik lid was van DBMN. Na een heel gezeur is er besloten dat ik niet meespeel.

Zaterdag, 6 september: 1ste LaCO met DSWN

Ik ben vrijdags bij Mike Zuydwijk blijven slapen. We stonden vroeg op. We gingen naar de ESSO pomp want daar verzamelde we. Daar kwamen we Ryan de Vreede, Wesley van Holsteijn, Maik de Jong en Dylan van Beek tegen. We gingen naar Breda. De wedstrijd begonnen we om half 1. Wesley mocht openen tegen een onbekende jongen. Wesley gooide niet goed en verloor met 3-0. Nu mocht Mike het proberen. Mike hoort te winnen maar zijn tegenstander kreeg een bloedneus en Mike was uit zijn concentratie en verloor 3-2. Nu stonden we 2-0 achter. Dylan kwam netjes 1-0 voor maar daarna gooide hij geen dubbels meer hij verloor met 3-1. 3-0 achter. Nu mocht ik. Ik moest tegen Jeffrey Martens. Ik kwam 2-0 achter omdat het niet ging. Maar ik hield m'n kop erbij en het ging steeds beter ik gooide 15, 14 en een 16 darter waardoor ik won met 3-2. 3-1 achter. Nu moest Ryan de Vreede hij gooide helemaal niks dus we kwamen 4-1 achter uit de singels. Nu de Koppels. Mike & Dylan en Ryan & ik. Mike & Dylan mochten beginnen. Ze gooide echt goed 2 koppels lang en wonnen ze allebei. 4-3 achter. Nu Ryan en ik. De eerste koppel ging erg goed 3-0 dus nu hadden we gelijk gemaakt 4-4. Nu nog een keer. Deze koppel gaven we weg omdat de dubbels niet wilden. 5-4 achter. Nu de Team game; iedereen wou dat Maik erin kwam want Wesley gooide niet goed. Maar dat gebeurde niet maar we wonnen de team game wel 5-5. Nu moest Wesley de Solo. Hij gooide wel 15 pijlen buiten het bord en verloor met 3-0. We verloren dus met 6-5.

Maandag, 1 september: Sponsors

De dag dat het seizoen weer begint. De conclusies van de sponsors. Mijn hoofdsponsor verkoopjekoi.nl gaat gewoon weer door. Auto Hydroline BV helpt me dit jaar het NDB seizoen door. Oranjebar Mariahout gaat ook gewoon weer door. Van Ton Special hoor ik niks. Watchdarts.com wil ik  bij deze bedanken voor de hulp van de afgelopen 2 jaren, maar haakt nu af.

Ik heb ook een nieuwe Sponsor erbij! AVIDO gaat me dit jaar helpen. Hiervoor wil ik hem hartelijk bedanken.

En voor dart spelers die hulp willen; neem contact op met mijn manager en vraag informatie bij: Dart Youngstars Management of kijk op http://www.dartyoungstars.nl/

Zondag, 31 augustus: Open Denemarken

Eindelijk mocht ik zelf spelen. Ik speelde alleen jeugd want je mocht niet meer beide toernooien spelen. Er waren maar 10 inschrijvingen. Ik won de kwart finale en moest nu tegen Jamie Kelder. Ik gooide niet veel dat kwam door mezelf. Ik was een Zweeds meisje tegen gekomen; Gabriella Asthammer en liet me teveel afleiden. Ik kwam 2-0 achter tegen Jamie maar ik hield m'n kop erbij en won met 3-2. Nu de finale tegen Mathieu Arslev. Ik gooide nog steeds niet goed, kwam 1-0 achter. Toen werd ik een beetje warm en maakte het af met 3-1. Mooi resultaat maar niet zo goed niveau.

Zaterdag, 30 augustus: Europa Cup Finales

We waren allemaal vroeg op want Fabian moest spelen. Fabian gooide niet goed tegen Daryl Gurney en verloor met 2-0 in sets. Nu was het wachten op de Teams. Als Nederland zou winnen waren ze 1ste in het overal, als ze verloren waren ze 5de. Het ging er spannend aan toe. Nederland stond 8-6 achter. Ze vochten zich terug tot 8-8. Fabian mocht de beslissende leg spelen. Fabian miste 9 pijlen voor de wedstrijd en verloor. Dubbel pech voor Nederland.

Vrijdag, 29 augustus: Europa Cup Singels en Koppels

Fabian mocht beginnen tegen een Spanjaard. Hij maakte het snel af met 3-1.

Daarna moest Daniël Brouwer. Die won ook met 3-1. Joey moest tegen de Tsjech David Miglas. Hij moest nog warm worden maar won met 3-2. Willy was nu aan de beurt tegen Daryl Gurney. Willy verloor nipt met 3-2.

Nu moest Fabian tegen Per Laursen. Per stond heel goed te gooien dit toernooi maar Fabian die overtrof hem en won met 3-0. Daniël die won ook weer. Joey moest tegen Petri Korte uit Finland hij was heel irritant en Joey irriteerde zich eraan en miste 9 wedstrijdpijlen en verloor met 3-2. Vanaf nu werd het best of 7 legs. Fabian moest tegen Tony O'Shea Fabian gooide geweldig en won met 4-0. Daniël moest tegen John Henderson en verloor met 4-0. Dus alle hoop op Fabian. Fabian kwam tot de halve finale en die werd zaterdag gespeeld. De dames deden het niet zo goed. Sharon verloor met 3-0 van Julie Gore en Carla verloor de kwart finale met 3-2 van Louise Hepburn.

Donderdag, 28 augustus: Europa Cup Teams

De heren moesten beginnen in de poule tegen Denemarken; ze verloren met 9-6, maar de rest van de poule wedstrijden hebben ze gewonnen dus ze waren door naar de knock-out. Ze moesten tegen Noord Ierland met Daryl  Gurney. Ze wonnen deze spannende wedstrijd. Tegelijkertijd verloor Engeland van Wales! Nederland moest nu tegen Duitsland. Ze gooide allemaal heel goed en Fabian maakte het af met een mooie 121 finish. Nu moest Nederland zaterdag tegen Denemarken in de finale. De dames werden 2de in de poule en moesten nu tegen Schotland in de kwart finale. Sharon miste 2 wedstrijd pijlen dus ze verloren met 3-2.

Woensdag, 27 augustus: Naar Denemarken

We gaan vandaag al naar Denemarken omdat voor de Open Denemarken de WDF Europa Cup werd gegooid en ik ging het Nederlandse team aanmoedigen met Joey ten Berge, Willy van der Wiel, Fabian Roosenbrand, Daniël Brouwer, Carla Molema en mijn teamgenote Sharon Prins.

Zaterdag, 16 augustus: Open Lelystad singels

Ik zat niet lekker in mijn vel. En ik moest 1ste ronde tegen mijn oude maat Pieter Collijn. Ik stond elke keer eerder op een dubbel maar kon hem niet uitgooien en ik verloor met 4-1.

Vrijdag, 15 augustus: Open Lelystad koppels

Ik koppelde met Bobby Biemans. Ze begonnen met poules. Ik zat bij mijn vader en Bobby's vriendin Eefje in de poule en Daniël Brouwer/Ron Meulenkamp en nog 2 onbekenden. We moesten eerste tegen Eefje en mijn pa. We wonnen gemakkelijk met 2-0. Nu moesten we tegen Daniël en Ron. Bobby en ik kwamen niet in ons spel en miste in de 2de leg nog 2 pijlen op een dubbel we verloren 2-0. De laatste wedstrijd wonnen we met 2-0. Nu de knock-out. De eerste ronde moesten we tegen Iwan Bos en zijn koppelmaat; we wonnen deze wedstrijd met 3-0. Nu tegen Jan Willemsen en zijn maat. De maat van Jan was erg vervelend op de baan. Maar Bobby en ik hielden onze kop erbij en wonnen met 3-1. Nu de halve finale tegen Kevin Wensink en Lesley Geertsma. Bobby en ik gooiden helemaal niks en kwamen er niet aan te pas, we verloren met 3-0.

Zaterdag, 9 augustus: Open België singels

Ryan de Vreede kwam op vrijdag al naar mij toe want hij reed met ons mee.

Zaterdag moesten we vroeg op. Ik had lekker rustig aan gedaan in de auto en thuis zodat ik klaar was voor mijn wedstrijd. Ik moest in de eerste ronde meteen tegen Boyd Meyer. Ik verloor de toss. Boyd begon de wedstrijd. Maar ik brak hem meteen. In de 2de leg miste ik 3 pijlen op mijn dubbel en hij brak mij terug.

Daarna hield hij zijn eigen leg dus ik stond 2-1 achter. Ik opende de 4de leg meteen 180 en hij gooide 26 dus ik maakte 2-2. Toen moesten we bullen. Ik gooide dubbel Bull en hij singel dus ik mocht de 5de leg beginnen. Ik stond al na 12 darts op 80 en hij stond nog op 226. Dus ik had alle tijd en sloot de leg rustig af. Ik won met 3-2. De 2de wedstrijd moest ik tegen een Belg. Ik won gemakkelijk met 3-0. Nou moest ik tegen Enrico Moes. Ik kwam gemakkelijk 2-0 voor. De laatste leg gooide hij goed maar ik gooide 148 uit dus ik won de wedstrijd met 3-0. Nu zat ik in de kwart finale tegen Björn Fransen. Ik moest nog opwarmen en gooide ook helemaal niets in de 1ste leg en ik kwam 1-0 achter. Toen werd ik warm en ging het goed, ik won de wedstrijd met 3-1. Nu moest ik de halve finale tegen Jeffrey Stigter. Hij won de toss. De 1ste leg miste ik 1 pijl op tops. Dus ik kwam 1-0 achter. In mijn eigen leg miste ik 3 pijlen op tops. Dus hij brak me en ik stond 2-0 achter. De laatste leg gooide hij een 15 darter. Ik verloor dus met 3-0 en werd 3e.

Naar DSWN

Ik heb besloten om de dartbond DBMN te verlaten voor DSWN. Bij DBMN kreeg ik geen dispensatie en werden mij dingen beloofd die niet waar werden gemaakt. Na goed overleg met Rob Schoonenbeek gooi ik nu LaCo voor DSWN. Ook speel ik nu in het dartteam Pit-Bulls in de eredivisie samen met: Mark Honsbeek, Rilana Erades, Mike van Ruiten, Sharon Prins en Mike Batelaan.Sponsors